Jürgen Klopp pénzbüntetést kapott a korai ünneplésért

fbl Horizontal TV CAMERA
Liverpool's German manager Jurgen Klopp embraces Liverpool's Belgian striker Divock Origi on the pitch after the English Premier League football match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, north west England on December 2, 2018. - Liverpool won the game 1-0. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó-szövetség 8 ezer fontra (körülbelül 2,9 millió forint) büntette Jürgen Kloppot, amiért a pályára berohanva ünnepelte csapata 96. percben szerzett győztes gólját a vasárnapi Everton elleni derbin.

Az eredetileg négyperces hosszabbítás már rég lepergett, amikor a csereként beállt Divock Origi egy óriási potyagóllal kiharcolta a liverpooliak győzelmét. A gól pillanatában Klopp nem tudta megfékezni az előtörő érzelmeit, és örömében a kezdőkörbe rohant, hogy Alisson kapussal összeölelkezve ünnepelje a győzelmet.

A mérkőzésnek azonban még nem volt vége, így nem szabadott, vagy inkább nem illett volna ezt tennie. Az angol szövetség nem volt elnéző, 8 ezer font befizetésére kötelezte a német menedzsert, aki tudomásul vette a büntetést. „Nem akartam ezt tenni, de mindenkit biztosíthatok, hogy nem fog még egyszer előfordulni. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy bárki szerint is rossz volt az, amit csináltam, pláne nem a játékvezető szerint. Valószínűleg meglepődtek, de ennyi. Többet nem tudok mondani ez ügyben. Rendben van, kifizetem a büntetést. Lapozzunk" – mondta Klopp kedden.