Kisbusz gázolt halálra egy szurkolót az olasz rangadó előtt

Internazionale v Napoli - Serie A Inter Internazionale FC Milan Milano Serie A Calcio Soccer Italy Calciatore SPORT Italia
Matteo Politano #16 of FC Internazionale Milano in action during the serie A match between FC Internazionale and SSC Napoli at Stadio Giuseppe Meazza on December 26, 2018 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Meghalt egy 35 éves Inter-szurkoló, miután szerda este az Inter-Napoli meccs előtt elütötte egy, a Napoli drukkereit szállító kisbusz.

A hatóságok állítása szerint, amikor a két csapat ultracsoportja egymásnak esett, a kavarodásban a férfi a kisbusz elé lépett, ami elütötte. A férfit azonnal kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni. A Football Italia arról ír, hogy egy órával a meccs kezdete előtt halt meg.

Az Inter-Napoli rangadó kezdése előtt halt meg a szurkoló Forrás: NurPhoto/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

Marcello Cardona milánói rendőrfőnök szerint a balhéban négy Napoli-szurkoló könnyebben megsérült. Az interisták közül kettőt letartóztattak, de még többeket is keresnek.

A történtek után Cardona szeretné, ha március 31-ig lezárnák az Inter-ultrák helyét a San Siro-stadionban. Az olasz szövetség elnöke, Gabriela Gravina azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy időre felfüggesszék a Serie A küzdelmeit.

A feszült hangulatú mérkőzést (két kiállítás is volt) Lautaro Martínez 91. percben szerzett góljával az Inter nyerte 1-0-ra.