Fradisták vették meg a fiatalon meghalt újpesti játékos mezét

Lázár Bence
Vágólapra másolva!
Pénteken rendezték Kecskeméten az első Lázár Bence Emléktornát. A február 22-én, 26 évesen leukémiában elhunyt korábbi újpesti csatárról Újpest- és Fradi-szurkolók, korábbi és jelenlegi játékosok és a Sport TV stábja együtt emlékezett meg a Messzi István Sportcsarnokban - írja a Bors.

A barátok mellett természetesen Bence családja is megjelent a rendezvényen, az édesanyja könnyes szemmel nyilatkozott a Borsnak:

"Örülök, hogy létrejött ez a torna, de még mindig hatalmas a fájdalom, amit érzünk. Bence elvesztését egyszerűen nem tudjuk feldolgozni.

Nagyon nehéz, de remélem, büszke ránk, és fentről látja, mennyi ember jött ma el az ő tiszteletére, és mennyi ember tesz azért, hogy az emlékét méltóképpen megőrizzük."

Lázár Bence 2018. február 22-én halt meg Forrás: http://ujpestfc.hu

A 35 év feletti korosztálynak kiírt tízcsapatos teremlabdarúgó tornán Bence korábbi klubjai mellett több NB1, NB2, NB3-as labdarúgó klub is részt vett, valamint korábbi első osztályú, illetve magyar válogatott labdarúgó lépett pályára.

A rendezvényhez kapcsolódóan elárvereztek egy az Újpest FC 2018/2019-es NB1-es kerete által aláírt, egyedi, egyetlen az I. Lázár Bence Emlékgálára készült mezt. Az árverezésből befolyt összeget teljes egészében a Soha ne add fel Lázár Bence Emlékalapítvány részére ajánlották fel.

Fradisták vették meg Lázár mezét

Mi sem mutatja jobban az összefogást, hogy a dresszt 400 ezer forintért egy ízig-vérig fradista család vette meg, ahol a 26 éves gyerek, Péter tüdőtranszplantáción esett át.

„Küzdeni mindig, feladni soha! A nagy harcosok köztünk élnek. Igaz, Bence?" – írta Bence édesanyjának címzett levelében Péter, aki nagy becsben tartja majd a mezt.