Vágólapra másolva!
A labdarúgó Olasz Kupában a Nagy Ádámot foglalkoztató Bologna hazai pályán könnyed, 3-0-s győzelmet aratott a másodosztályú Crotone fölött, így bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Cristiano Ronaldót foglalkoztató Juventus lesz az ellenfele.

A 29-szeres magyar válogatott Nagy Ádámot a kezdőcsapatba jelölte Filippo Inzaghi, melynek csapata végig mezőnyfölényben játszott, majd a 40. percben megszerezte a vezetést. Andrea Poli indításával Riccardo Orsolini lépett ki ziccerben, az első kísérletét Alex Cordaz kapus még védeni tudta, de a kipattnó után már tehetetlen volt.

A második félidő elején a Bologna eldöntötte a mérkőzést.

Az 56. percben Orsolini jobboldali szabadrúgását Diego Falcinelli csúsztatta a jobb alsó sarokba.

A 67. percben a mérkőzésre legjobbja, Riccardo Orsolini szépségdíjas gólt szerzett. A 21 éves olasz támadó kapott indítást a jobboldalon, rávezette a labdát a védőjére, majd hanyag elenganciával a jobb alsó sarokba tekert.

Az utolsó húsz percben a másodosztályú csapat még hajtott a becsületgólért, de az eredmény már nem változott. Nagy Ádám végigjátszotta a meccset, a Bologna pedig bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol Juventus lesz az ellenfele.

A mérkőzést valószínűleg január 13-án rendezik, de ez még változhat.