Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen azután menesztette Heiko Herrlich vezetőedzőt, hogy csapatával szombat délután 3-1-re legyőzte a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-t. Herrlich utódja a holland Peter Bosz lesz, aki az előző szezont a Borussia Dortmundnál kezdte, de fél év után távoznia kellett a Ruhr-vidékről.

A korábbi ötszörös német válogatott Heiko Herrlich 2017 nyarán vette át a Bayer Leverkusent, irányításával a csapat az előző szezonban az ötödik helyen végzett a Bundesligában, de csupán rosszabb gólkülönbségével szorult le a dobogóról.

Az idei szezonban azonban beragadt a Leverkusen: 17 mérkőzés után csak a kilencedik helyen áll a tabellán hét győzelemmel, három döntetlennel és hét vereséggel.

Peter Bosz és Heiko Herrlich tavaly még ellenfelek voltak a Bundesligában Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Jürgen Fromme

Herrlich jövőjével kapcsolatosan már korábban akadtak olyan pletykák, hogy távoznia kell, de a Leverkusen a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert a Bundesligában, szombaton pont a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-t győzte le 3-1-ra a BayArenában.

Herrlich utódja a holland Peter Bosz lesz, aki a 2016/2017-es szezonban az Európa-liga döntőbe vezette az Ajaxot. Ez után a leverkuseniek szerettek volna szerződtetni, ám ő akkor a Dortmundot választotta, ahonnan hat hónap után menesztették.

A Kicker információja szerint Bosz szerződése 2020 nyaráig szól, a klub hivatalosan január 4-én mutatja be.