Vágólapra másolva!
A BBC értesülése szerint Kassai Viktor újabb óriási bakija komoly lökést adott az UEFA illetékeseinek, hogy már tavasszal, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában bevezessék a videobírót.

Az Európai Labdarúgó Szövetség eredetileg csak a 2019/20-as szezontól alkalmazta volna a videobíró technológiát a Bajnokok Ligájában, azonban a brit közszolgálati média úgy véli, hogy a magyar játékvezető hibája meggyőzheti a döntéshozókat arról, hogy már az idei BL-szezon későbbi szakaszában bevezessék.

Kassai Viktor döntésén kínjában nevetett a Sahtar Donyeck kapusa Forrás: AFP/Paul Ellis

Mint ismert, szerdán a Manchester City legyőzte a Sahtar Donyecket 6–0-ra, de ehhez kellett Kassai Viktor bődületes hibája is. A City 1–0-ra vezetett David Silva góljával, amikor a 23. percben Raheem Sterling betört a tizenhatoson belülre, a kapuhoz egészen közel vezette a labdát, már épp lőtt volna, de ekkor belerúgott a földbe, és orra esett. Kassai valószínűleg takarásban volt, de ez sem menti fel az alól, hogy ezt az esetet befújta tizenegyesnek. Andrij Pjatov kapus kínjában elröhögte magát, az elvileg szabálytalankodó védő – aki egyébként meg is torpant, és semmiféle hajlandóságot nem mutatott Sterling szerelésére – pedig köpni-nyelni nem tudott, nemhogy reklamálni, annyira nem értette, hogy mi történik.

A mérkőzés után Sterling bocsánatot kért Kassaitól, Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője pedig a videobíró mielőbbi bevezetését szorgalmazta.

A BBC értesülése szerint, az UEFA már egy ideje fontolgatja, hogy már az idei BL-szezon egyenes kieséses szakaszában bevezessék a VAR-nak nevezett technológiát annak érdekében, hogy a sorsdöntő mérkőzéseken ne forduljanak elő meccset befolyásoló bírói tévedések. Az angol lap információja szerint döntés a szövetség végrehajtó bizottságának decemberi ülésén várható.