Vágólapra másolva!
Eric Cantona, a Manchester United volt játékosa legutóbbi nyilatkozatában élesen bírálta José Mourinho stílusát, ami miatt a fiatalok már inkább szimpatizálnak a nagy rivális Manchester Cityvel.

"Úgyis elveszítheted a meccset, hogy közben kockázatot vállalsz. A Juventus úgy nyert kedden az Old Traffordon, hogy 70 százalékban birtokolta a labdát. Fergusonnal a padon szerinted előfordulhatott volna ilyesmi" - értetlenkedett Cantona, aki 1992 és 1997 között játszott a Manchester Unitedben, mellyel négy angol bajnoki címet és két FA-kupát nyert.

Mourinho stílusa nem méltó a Manchester Unitedhez Forrás: AFP/Oli Scarff

"Egyszerűen szenvedek, amikor látom, hogy a Manchester City mennyire csodálatosan játszik. A gyerekeknek példa kell. Nagy játékosokra, nagy sikerekre és kreatív, látványos futballra van szükségük ahhoz, hogy csapatot válasszanak maguknak. Úgy gondolom, hogy a Manchester United fiatal játékosok egész generációját veszíti most el. Ők most a Cityvel azonosulnak. Ez rendben van így? Aligha - mondta a korábbi kiváló francia játékos, aki elutasította azokat a felvetéseket, melyek szerint a United menedzsere szeretne lenni. - Én csak az igazat mondom."

A Manchester United jelenleg csak a tizedik helyen áll a Premier League-ben, a hátránya már most kilenc pont a városi rivális Cityvel szemben.