Dárdai Pál kétszer is végrehajtotta a tökéletes cserét

Dárdai Pál, Hertha
Dárdai Pál csapata a hétvégén az éllovas Dortmund otthonában ikszelt
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin idegenben 2-0-ra győzött a másodosztályú Darmstadt ellen, így bejutott a Német-kupa nyolcaddöntőjébe.

Az eredetileg 18.30-ra tervezett mérkőzés negyedórás késéssel kezdődött, mert a Hertha csapatbusza forgalmi dugóba került a városban.

A tartalékosnak egyáltalán nem nevezhető berliniek nehezen találták a fogást a fegyelmezetten védekező Darmstadton, az első félidő jelentős részében hátul adogadtak, a csatár Selkét csak ritkán sikerült helyzetbe hozni. A legnagyobb gólszerzési lehetőség a 36. percben adódott, amikor egy szépen végigjátszott Hertha-támadás végén Kalou belépett a tizenhatoson belülre, és védővel a nyakán a bal alsó irányába lőtt, Fernandes kapus azonban bravúrral védett.

A 64. percben Dárdai csatárt csatárra cserélt, az addig több helyzetet is elpuskázó Selke helyett Ibisevic érkezett, aki egy perccel később megszerezte a Hertha vezető gólját.

A folytatásban a Darmstadt ment az egyenlítésért, a nagy rohanásban azonban hátul fellazult a csapat, és a 88. percben Mittelstadt egy kontra végén belőtte a vendégek második gólját. Ibisevichez hasonlóan Mittelstadt is csereként állt be, öt perccel a gólja előtt.

Győzelmével a Hertha bejutott a Német-kupa nyolcaddöntőjébe, csakúgy mint a Bayern München, amely idegenben 2-1-re győzött a negyedosztályú Rödinghausen ellen.