Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája történetének első mérkőzését csütörtökön játszották le, amelyen Grúzia 2-0-s győzelmet aratott idegenben Kazahsztán ellen.
Grúzia nyerte a Nemzetek Ligája történetének első meccsét Forrás: twitter.com/georgianff

Az új sorozat első találatát a grúz Giorgi Csakvetadze szerezte, aki a második félidő közepén, egészen pontosan a 69. percben szépen tekert a kazah kapu bal felső sarkába 17 méterről.

A 74. percben pedig végleg eldőlt a mérkőzés, amikor a kazah Sergiy Maliy a saját kapujába szerencsétlenkedte a labdát, így kialakítva a kétgólos vendég sikert.

A válogatottak a sorozat minden osztályában négy csoportban játszanak oda-visszavágós alapon. Az eredmények alapján a B, a C és a D osztály csoportgyőztesei feljutnak, az A, a B és a C osztály csoportutolsói pedig kiesnek.

Az A osztály négy csoportgyőztese jövő júniusban négyes döntőn vesz részt.

A Nemzetek Ligájában négy Európa-bajnoki helyet is meg lehet szerezni. Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában megmérkőznek az indulási jogért, valójában viszont azok a csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.

Nemzetek Ligája, D-divízió, 1. csoport
Kazahsztán–Grúzia (Csakvetadze 69., Malij 74. – öngól)