A végén még tényleg focista lesz Usain Boltból

FOOTBALL - FRIENDLY GAME - FRANCE 98 v FIFA 98 2018 FIFA FOOT FOOTBALL France FRIENDLY GAME MATCH Soccer SPORT
Usain Bolt (FIFA 98), Patrick Vieira (France 98) during the 2018 Friendly Game football match between France 98 and FIFA 98 on June 12, 2018 at U Arena in Nanterre near Paris, France - Photo Stephane Allaman / DPPI
Vágólapra másolva!
Az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners labdarúgócsapata határozatlan időre szóló edzéslehetőséget biztosított a nyolcszoros olimpiai bajnok vágtázónak.

Usain Bolt mindig is fennen hirdette, hogy mennyire szereti a focit, többször is járt edzésen kedvenc klubcsapatánál, a Manchester Unitednél, és visszavonulása után is lelkesen keresett magának klubot. Járt a Bundesligában szereplő Borussia Dortmundnál és a norvég Strömsgodset együttesénél is. A szerencse azonban a világ túlsó felén köszönt rá: az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners ezúttal már határozatlan idejű edzéslehetőséget biztosít a világ leggyorsabb emberének.

A Mariners közleménye hangsúlyozza, hogy nincs szó arról, hogy a nyolcszoros olimpiai aranyérmes számára garantálnák a profi szerződést, csupán annyi történt, hogy náluk valóban megmutathatja, hogy mire képes, kap időt, hogy bizonyítsa: a lelkesedése mellett a tudása is megvan hozzá, hogy futballista legyen.

"Nagyon izgatott vagyok, és hálásan köszönöm a lehetőséget! – mondta Usain Bolt. – Az álmom továbbra is az, hogy profi focista legyek, de jól tudom, hogy mennyi munkával jár, hogy eljussak arra a szintre, hogy pályára léphessek az A-League-ben.

Boltnak lesz ideje meggyőzni Mike Mulvey vezetőedzőt, az ausztrál bajnokság ugyanis csak bő két hónap múlva kezdődik, a Central Coast október 21-én, a Brisbane Roar otthonában játssza a szezon első bajnoki meccsét.