Dembélé bombagóljával győzött a Barcelona a Spanyol Szuperkupán

Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi prepares to kick the ball prior to Barcelona's first goal during the Spanish Super Cup final between Sevilla and FC Barcelona at Ibn Batouta stadium in the Moroccan city of Tangiers on August 12, 2018. / AFP PHOTO / FADEL SENNA
Vágólapra másolva!
A vártnál talán picit nehezebben, de a Barcelona legyőzte (2-1) a Sevillát a Spanyol Szuperkupán. Az andalúzok a 91. percben tizenegyest rontottak.

A szezon első trófeájáért mindig az aktuális bajnok és a Király-kupa győztese játszik, de mivel idén ez egy és ugyanaz a csapat volt (Barcelona), a másik kupadöntős (Sevilla) utazhatott Tangerbe, Marokkóba. A szokásokkal ellentétben ugyanis az idei szuperkupa nem kettő, hanem egy meccsen dőlt el.

Az április 21-ei kupadöntővel ellentétben (amelyet a Barcelona tükörsimán, 5-0-ra nyert) a Sevillát már nem Vincenzo Montella, hanem Pablo Machín irányítja. Arról, hogy milyen karakterű edző ő, mi is meggyőződhettünk, amikor az Európa-liga-selejtező második fordulójában a Sevilla 7-1-es összesítéssel ejtette ki az Újpestet.

Messi szabadrúgása kijött a kapufáról Forrás: AFP/Fadel Senna

A Sevilla nem adta oda előre a trófeát a Barcelonának, sőt. A kilencedik percben Sarabia révén a vezetést is megszerezte. A Barcelona óriási mezőnyfölényben játszott (és tényleg játszott!), helyzeteket dolgozott ki, aminek a 42. percben lett meg az eredménye: Messi szabadrúgása kijött a kapufáról, de pont Piqué elé pattant, aki közelről bekotorta a labdát.

A második félidőre nagyot esett a színvonal, és ezen az sem változtatott, hogy Ernesto Valverde pályára küldte Rakiticet és Coutinhót. A Sevillából Vázquez állt a legközelebb a gólhoz, aki a 63. percben a kapufára fejelt. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre sürgősebb a katalánoknak (itt ma senki nem akart éjszakába nyúlóan focizni), akik a 79. percben szerezték a győzelmet jelentő gólt: Messi gyorsan elvégzett szabadrúgása után a fiatal Dembélé bombázott a hosszú felsőbe.

A Sevillának megvolt az esélye, hogy kiegyenlítsen, amikor a 90. percben tizenegyest kapott, de Ter Stegen könnyedén kivédte Ben Yedder rosszul helyezett lövését.

Messi a 33. trófeáját nyerte a Barcelonával, ezzel egyedüli rekorder. Ezt megelőzően neki és Iniestának 32-32 trófeája volt, de a spanyol középpályás a 2017/2018-as szezon végén, 22 év szolgálat után elhagyta a katalán klubot.

A meccs összefoglalóját ITT nézheti meg.