Ronaldo-gól nélkül nyert rangadót a Juventus

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (2ndR) and Juventus' French midfielder Blaise Matuidi (L) congratulalte Juventus' Croatian forward Mario Mandzukic after he scored his team's second goal during the Italian Serie A football match Juventus vs Lazio on August 25, 2018 at the Allianz Stadium in Turin. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Juventus hazai pályán Miralem Pjanic és Mario Mandzukic góljával egy felejthető meccsen 2-0-ra legyőzte a Laziót a Serie A második fordulójának szombati nyitómérkőzésén. Cristiano Ronaldo megint nem nyújtott emlékezeteset, jó lövése és veszélyese is volt, de az ő gólhelyzetéből is más lőtt gólt. 

Cristiano Ronaldo torinói bemutatkozása - mondani sem kell - óriási hangulatot generált az Allianz Arenában (a Juve pályáját ugyanúgy hívják, mint a Bayern München stadionját). Már a bemelegítésre megteltek a lelátók, hogy minél többet láthassanak a hazai drukkerek a portugál sztárból.

Massimiliano Allegri, a Juve edzője három helyen változtatott a Chievo otthonában győzelemmel rajtoló csapaton: kimaradt Quadrado, Dybala és Pjanic, helyettük bekerült Matuidi, Bernardeschi és Mandzukic.

Simone Inzaghi, a Lazio vezetőedzője bizonyára könnyebb szezonkezdést is el tudott volna képzelni annál, mint, hogy a Napoli elleni hazai vereség (1-2) után a címvédőhöz kelljen utazniuk. Ő is változtatott, nála Cacéres, Badelj és Luis Felipe maradt ki, helyettük Wallace, Parolo és Luis Alberto kapott lehetőséget.

A játékosok és a játékvezetők is egyenpólóban végezték a bemelegítést, amellyel a múlt heti genovai hídomlás áldozataira emlékeztek.

Az első meccsen gól nélkül maradó Ronaldót láthatóan kezdettől próbálták helyzetbe hozni, az első komolyabb védést azonban Szczesnynek kellett kitolnia a jobb alsó sarokból, majd percekkel később Marusic löketét kellett magához ölelnie a lengyelnek.

A 19. percben mutatott először valamit a Juve, ekkor előbb Khedira találta telibe a bal kapufát, majd Ronaldo maradt le centikkel egy beadásról, amit aztán Sztrakosa ütött el jó messzire. Fél óra elteltével azonban már az albán kapus sem tudott segíteni: Wallace fejelt középre egy labdát, Pjanic pedig köszönte szépen és kapásból bevarrta a bal alsóba.

A Laziónak így ki kellett nyílnia, fentebb kellett tolnia a letámadást, amivel néha sikerült ugyan megzavarniuk a Juve labdakihozatalait, ugyanakkor kockáztatot is vállaltak a hazai kontrák formájában.

Az eseménytelenül csordogáló második félidőben a 62. percben jött el a pillanat, amire oly' sokan vártak, a 23 méterről kissé balról megítélt szabadrúgást a sorfalba rúgta – ami csak annak volt meglepő, aki nem tudja, hogy a portugál milyen kevéssé hatékony szabadrúgásból. Az egy perccel később az ötösről kapu irányába fejelt - de fölé szálló - labdája sokkal veszélyesebb volt. A 71. percben pedig tényleg csak centik - és Sztrakosa keze - választották el első juvés góljától a portugál: a húsz méterről fordulásból leadott lövését hatalmas bravúrral tolta ki a léc alól az albán kapus.

Majd kiderült, hogy még az ő gólját is más lövi: a 75. percben Cancélo beadásába pont annyira tudott belepiszkálni Sztrakosa, hogy Ronaldo átszaladjon a labdán, ami így pont jó lett Mandzukicnak, a horvát pedig be is varrta a Juve második gólját.

Nem állítjuk, hogy Ronaldo maradéktalanul örült a társ sikerének...

A Juventus szurkolóit azonban ez aligha zavarta, a bajnokságot pedig a 2006-2007-es idény óta először két vereséggel kezdő római csapat híveit pedig ugyanilyen kevéssé vígasztalta. A vége maradt a 2-0, a torinóiak maradtak hibátlanok, a Lazio pedig maradt nyeretlen.

Eredmény, Serie A, 2. forduló:
Juventus–Lazio 2-0 (1-0)
gól: Pjanic 30., Mandzukic 75.