Az Atlético lett a szuperebbik madridi csapat

fbl Horizontal
Atletico Madrid's Spanish midfielder Saul Niguez (C) celebrates with Atletico Madrid's Spanish forward Diego Costa (L), Atletico Madrid's Montenegrin defender Stefan Savic (2nd L) and other teammates after scoring the 2-3 during the UEFA Super Cup football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Lillekula Stadium in Tallinn, Estonia, on August 15, 2018. / AFP PHOTO / Raigo PAJULA
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid fordulatos mérkőzésen, 120 percnyi játék után 4-2-re verte a Real Madridot az Európai Szuperkupán Tallinnban, Észtországban.

A Real a Bajnokok Ligája-, az Atlético az Európa-liga-győzelemmel vívta ki a jogot, hogy a 2018-as Európai Szuperkupáért mérkőzzön.

Az Atléticónál Diego Simeone vezetőedző volt a legnagyobb hiányzó, akit még tavasszal, az Arsenal elleni El-elődöntőben tiltott el az UEFA, így csak a lelátóról nézhette a meccset. Őt Germán Burgos helyettesítette a kispadon. A Realnál Modric maradt ki a kezdőből.

A két kezdő:

Nem kellett sokat várni az első helyzetre és az első gólra, Costa ugyanis már a 49. másodpercben bevette Navas kapuját. A spanyol csatár fejjel tolta meg a labdát Varane mellett, majd lőtte ki a hosszú sarkot éles szögből. Ez volt egyébként a leggyorsabb gól, amit európai szuperkupán szereztek.

A Real nem helyezett óriási nyomást Oblak kapujára, de helyzetekig azért eljutott. Például a 17. percben, amikor Marcelo bal oldali beadását Asensio sarkazta kapura - a lengyel kapusnak bravúrra volt szüksége a védéshez. A 25. percben ennél jóval egyszerűbb lett volna a dolga, de rossz ütemben lépett ki Bale beívelésére, így az érkező Benzema könnyedén fejelhetett a kapuba. A vezetést is majdnem átvette a Real, Asensio tekerte el a labdát jó 15-ről, de a lövése centikkel elment a bal kapufa mellett.

Costa szerzett vezetést az Atlético Madridnak Forrás: AFP/Javier Soriano

A második félidő lassabb tempóban kezdődött, a Real nem tudott mezőnyfölényt kialakítani. Talán ezt unta meg Lopetegui is, amikor az 57. percben pályára küldte a 2018-as világbajnokság aranylabdásának megválasztott Modricot. A Real játéka vele sem javult fel, de nem is volt rá szükség, helyzet nélkül is sikerült gólt szerezni. A 62. percben Juanfran ütött bele kézzel a labdába, amiért a bíró tizenegyest ítélt. Ramos állt oda, majd higgadtan a bal alsóba gurított.

Az Atlético játékában nem volt benne az újabb gól, ennek ellenére a 79. percben ki tudott egyenlíteni. Az argentin Correa vitte alapvonalig a labdát, középre passzolt, a teljesen üresen érkező Costa pedig közelről a kapuba lőtt.

A hátralévő időben semmi érdemleges nem történt, így jöhetett a 2x15 perces hosszabbítás.

Az Atlético a semmiből egyenlített Forrás: AFP/Javier Soriano

Itt aztán az enerváltnak tűnő Atlético átlépett ellenfelén. A 98. percben Partey élesen belőtt labdáját Saúl kapásból bombázta a kapuba. A Realnak észhez térni sem volt ideje, máris kapta a következőt: Costa nyert meg egy párharcot Carvajallal szemben, Vitolóhoz passzolt, ő egyből a mellette érkező Kokéhoz, aki aztán kilőtte a hosszú sarkot.

Saúl dugója:

A hosszabbítás második félidejében az Atlético kedvére kontrázhatott, de komoly gólhelyzet már nem alakult ki.

Az Atlético története harmadik Európai Szuperkupáját nyerte.

A spanyol bajnokság most pénteken kezdődik, a Real a Getaféval, az Atlético a Valenciával találkozik az első fordulóban.

Meccsösszefoglaló ITT.