Fantasztikusan játszott, az Európa Ligában folytathatja a MOL Vidi

JUHÁSZ Roland
Athén, 2018. augusztus 28. Juhász Roland, a Vidi FC (j) és Marko Livaja, az AEK Athén játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésen az athéni Olimpiai Stadionban 2018. augusztus 28-án. (MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz)
Vágólapra másolva!
A MOL Vidi nagyszerűen játszva, nünszokkal maradt le a Bajnokok Ligája csoportköréről, miután a budapesti 1-2 után Athénban 1-1-et játszott az AEK ellen.

Marko Nikolics egy helyen változtatott az első meccshez képest, a kiállított és eltiltott Huszti Szabolcs helyett Marko Scepovicsot nevezte a kezdőbe.

Az első veszélyes lehetőséget a hazaiak dolgozták ki, Mantalos jobb oldali beadásáról Hélder Lopes maradt le centikkel. Nem sokkal később Vinicius passzolt el egy labdát a Vidi térfelén, amelyből szintén veszélyes akciót indított az AEK, Livaja centerezésébe azonban Juhász belepiszkált, a hosszúoldalon pedig Stopira tisztázott.

A folytatásban igazán komoly helyzet egyik oldalon sem adódott, egészen a 30. percig, amikor Lazovics végezhetett el szabadrúgást, szemben a görög kaputól, mintegy 23 méterre. A szerb támadó nagyszerűen tekerte el a labdát a sorfal fölött, Barkas azonban hatalmas bravúrral piszkálta ki a jobb felső sarokból a próbálkozást. A hajrában még Hélder Lopes próbálkozott egy ollózással, de szerencsére nem jött össze neki, így gólnélküli döntetlennel zárult a félidő.

Juhász Roland, a Vidi FC (j) és Marko Livaja, az AEK Athén játékosa a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésen az athéni Olimpiai Stadionban Forrás: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

Sajnos a második játékrész elején is a portugál támadó volt a főszereplő, akit egy beadás után Fiola meglökött, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-est Mantalos kíméletlenül bevágta, így ekkor összesítésben 3-1-re vezetett az AEK. De nem sokáig!

Nego ugyanis egy nagyszerű kiugratás és egy még csodálatosabb emelés után visszahozta a Vidi reményeit,

az 57. percben egy gólra került a hosszabbítástól a magyar bajnok.

Marko Nikolics együttese támadt is becsülettel, kapuja elé szegezte a hazai együttest, de a második gól nem akart összejönni. A 80. percben aztán még biztatóbb lett a helyzet, Lopes ugyanis egy görög szabálytalanság után lefejelte Negót,

a lengyel játékvezető pedig kiállította a hazaiak támadóját - teljesen jogosan.

Lazovics sajnos ezúttal sem tudott túljárni pontrúgásból Barkasz eszén, aki ezúttal is hatalmasat védett.

Elképesztő rohanás kezdődött ekkor, érezhetően mindkét csapat elfáradt, ám a Vidi mindent egy lapra feltéve támadott, az AEK pedig foggal-körömmel védekezett, olykor kétségbeesetten húzva az időt. Az ötperces hosszabbításból végül nyolc lett, Juhász Roland lövése pedig éppen a 98. percben szállt centiméterekkel a görög kapu felé.

Az 1-1-es végeredmény az athéniak továbbjutását jelentette, a Vidi azonban fantasztikusan játszott. Egy hajszálnyira volt a Bajnokok Ligája, amit - nyugodtan mondhatjuk - az első meccs olasz bírója vett el a fehérváriaktól Huszti nevetséges kiállításával.

A lefújás után még volt egy tömegjelenet a kezdőkörben, amely abból robbant ki, hogy a hazaiak játékosa, Marko Livaja megrúgta Danko Lazovicsot. Az AEK futballistája a csetepaté után piros lapot kapott, míg a magyar csapat légiósa és az athéni Hult megúszták sárgával.

Marko Nikolics büszkén nyilatkozott az M4 Sportnak a mérkőzés után:

Az AEK jó csapat, de nem sokkal jobb, mint mi, nüanszok döntöttek a javukra. Természetesen szerettünk volna a Bajnokok Ligájában játszani, de az Európa Ligában is minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk, vagy akár csodát hajtsunk végre."

A gólszerző Loic Nego így értékelt: "Nagyon közel voltunk a bravúrhoz és a továbbjutáshoz, ami az álmunk beteljesülését jelentette volna.

Kettősség van bennem, hiszen nyilván csalódott vagyok, ugyanakkor elégedett is, büszke vagyok erre a csapatra,

mert minden tőlünk telhetőt megtettünk. Az Európa Ligában megpróbáljuk méltóképpen képviselni Magyarországot."

"Kicsit hasonló volt a meccs képe, mint az elsőé. Az utolsó 30 perc megint miénk volt, de valahogy a legvégén ezúttal sem volt szerencsénk. A görögök taktikusan húzták az időt, nyilván nekik ebben a helyzetben ez volt a dolguk.

Bosszús vagyok, mert az összes ellenfelünk közül a leggyengébbel szemben maradtunk alul.

A két meccs alapján büszke vagyok a csapatra, hétről hétre megmutattuk, hogy joggal vagyunk ott az Európa Liga főtábláján."

A Vidi tehát az Európa Ligában folytathatja, nincs vége a fehérvári futballcsodának!