Tökéletes védelem repíti Németh és Sallói csapatát

Real Salt Lake   v Sporting Kansas City GettyImageRank1 SPORT Soccer Major League Soccer topics topix bestof toppics toppix
KANSAS CITY, KS - APRIL 29: Graham Zusi #8 of Sporting Kansas City defends against a shot on goal by Demar Phillips #17 of Real Salt Lake as goalkeeper Tim Melia #29 looks on during the game at Children's Mercy Park on April 29, 2017 in Kansas City, Kansas. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Sporting Kansas City hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Minnesota United csapatát, és sorozatban a negyedik mérkőzését nyerte meg az észak-amerikai focibajnokságban (MLS) kapott gól nélkül. A klub két magyar játékosa közül ezúttal csak Németh Krisztián kapott lehetőséget.

A remek formában lévő Sporting KC utóbbi négy meccsét úgy nyerte meg, hogy egyetlen gólt sem kapott (1-0, 2-0, 3-0, 2-0), és 376 perce érintetlen az ezúttal a nyolc védésének köszönhetően a meccs emberének válaszottt Tim Melia hálója, a szakértők pedig már azt latolgatják, hogy a csapat megdöntheti-e a Seattle hét mérkőzésen át tartó góltalansági ligarekordját.

A Sporting két magyarja közül ezúttal csak a New Englandtől két hete visszatérő Németh Krisztián kapott szerepet, aki a 72. percben lépett pályára a második hazai gólt szerző Diego Rubio helyett. Peter Vermes vezetőedző a magyar válogatottba meghívott Sallói Dánielnek pihenőt adott.

Az FC Dallastól egy ponttal lemaradva a Nyugati csoport második helyén álló Sporting egységességét mutatja, hogy a szünetben pályára lépő, majd jószerével első labdaérintéséből gólt szerző Yohan Croizet gólja a 13. találat volt a szezonban, amit cserejátékos szerzett (az eddigi klubrekord 10 gól volt).

Eredmények:
Sporting KC–Minnesota United 2-0 (0-0)
Philadelphia Union–New England 1-0 (0-0)
Toronto FC–Montréal Impact 3-1 (3-1)
Colorado Rapids–Real Salt Lake 0-6 (0-2)
piros lap: Jackson 9., Adjel-Boateng 45. (mindkettő Colorado)
San Jose Earthquakes–Vancouver Whitecaps 2-3 (2-0)