A ManCity nyerte az angol szuperkupát, Agüero túl a 200 gólon

fbl Horizontal
Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero celebrates after scoring the opening goal of the English FA Community Shield football match between Chelsea and Manchester City at Wembley Stadium in north London on August 5, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A Manchester City nyerte a szezon első trófeáját, miután vasárnap délután Sergio Agüero duplájával 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t a Community Shielden.

A Community Shieldnek nincs túl sok jelentősége a presztízsen és a hagyományokon kívül, ha más nem annyi, hogy ezt a 110 éves múltra visszatekintő mérkőzést tartják az angol klubszezon kezdetének. Trófea viszont jár érte, amiért mindig a Premier League aktuális bajnoka (jelen esetben a Manchester City) és az FA-kupa győztese (Chelsea) játszik.

A két csapat még csak nemrég fejezte be a Nemzetközi Bajnokok Kupája felkészülési tornát, a játékosok közül még sokan nyaralnak, vagy nincsenek bevethető állapotban, így vérre menő párharcokra és őrült iramra előzetesen sem lehetett számítani.

Agüero túl a 200 gólon a Cityben Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Chelsea új vezetőedzője, Maurizio Sarri nagy tisztelője Pep Guardiolának, ezt a Napoli edzőjeként többször is elmondta, így nem csoda, hogy a játékstílusa is hasonlít a katalánéhoz. Nem gyakori jelenség, hogy a Guardiola-csapatnál van kevesebbet a labda, de itt most az első félidőben pontosan ez történt, a City nem tudott (vagy nem is akart?) komolyabb mezőnyfölényt kialakítani, beérte néhány lendületes megindulással, amilyenből a vezető gólt is szerezte: a 18 éves Philip Foden szaladt át a középpályán, és passzolt a tizenhatos előterében üresen álló Agüeróhoz, aki aztán kilőtte a hosszú alsót. Az argentinnak ez volt a 200. gólja a Cityben.

A második gólnál szinte kottára ugyanez volt a szituáció. Egy Chelsea-labdavesztést követően öt a négy ellen vezette támadását a City, Bernardo Silva kiugratta a védelem mögé bemozgó Agüerót, aki Willy Caballero lábai között a kapuba passzolt.

Az újabb bekapott gól után Sarri cserékkel próbálta felpörgetni csapata játékát, de nemhogy szépíteni, igazán komoly helyzetet sem sikerült kialakítani, így a City mondhatni simán nyerte meg a szezon első trófeáját. Ebből a fajtából ez volt neki az ötödik (öt év után az első).

Meccsösszefoglaló egy kattintásra.

Eredmény
Chelsea–Manchester City 0–2 (0–1)
Gól: Sergio Agüero (13., 58.)