Nem bírtak egymással a Vidi reménybeli BL-riválisai

Horizontal
Celtic's Scottish midfielder Callum McGregor celebrates with teammates scoring the team's first goal during the UEFA Europa League football match between Celtic and Zenit Saint Petersburg at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on February 15, 2018. / AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében a skót Celtic hazai pályán az 57. perctől emberelőnyben játszva 1-1-es döntetlent ért el a görög AEK Athén ellen. A párharc győztese találkozik a MOL Vidi–Malmö csata továbbjutójával.

A glasgow-i Celtic Parkban telt ház, azaz mintegy 60 ezer néző előtt fogadta a skót bajnok a görög bajnokot. Az első félidő egyértelműen a hazaiakról szólt, akik Callum McGregor 17. percben szerzett gólján kívül is lőhettek volna még.

És jól is tették volna, mert a görögök a 44. percben, tulajdonképpen a semmiből kiegyenlítettek a belga Viktor Klonaridis révén.

A második félidőben úgy tűnt, hogy az 57. peercben elérkezett a fordulat: James Forrest indult meg nagy lenülettel a görög kapu felé, Konsztantinosz Galanopulosz pedig úgy gondolta, hogy egy alig észrevehető szabálytalansággal megállítja a félpálya közelében. A játékvezető azonban résen volt, sárgát adott a görögnek, akinek ez már a második volt, azaz emberelőnybe került a Celtic.

Ettől fogva lett csak igazán rossz a meccs, legalábbis a Celtic szempontjából: a görögök visszaálltak védekezni, amit olyan jól csináltak, hogy a skótok a hátralévő - hosszabbítással együtt - majd negyven percben jószerével kapura sem lőttek. A végeredmény így maradt az 1-1-es döntetlen, a skót szurkolók jó része meg sem várta az öt perces ráadás végét, inkább elindultak haza.

A párharc győztese az első mérkőzésen szintén 1-1-re végződő MOL Vidi–Malmö FF párharc továbbjutójával találkozik a playoffban. Ehhez most a görög csapat áll közelebb, amelyik semmilyen extrát nem mutatva ért el értékes döntetlent Glasgow-ban.

Eredmény, BL-selejtező 3. forduló, 1. mérkőzés:
Celtic (skót)–AEK Athén (görög) 1-1 (1-1)
gól: McGregor 17., ill. Klonaridis 44.
kiállítva: Galenopulosz 57.
korábban:
PAOK (görög)-Szpartak Moszkva (orosz) 3-2 (3-2)
Salzburg (osztrák)-Shkëndija (macedón) 3-0 (2-0)
kedden játszották:
Malmö (svéd)-VIDI FC 1-1 (0-0)
Benfica (portugál)-Fenerbahce (török) 1-0 (0-0)
Asztana (kazah)-Dinamo Zagreb (horvát) 0-2 (0-1)
Slavia Praha (cseh)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (0-0)
Qarabag (azeri)-BATE Boriszov (fehérorosz) 0-1 (0-1)
Standard Liege (belga)-Ajax Amsterdam (holland) 2-2 (0-2)
Crvena zvezda (szerb)-Spartak Trnava (szlovák) 1-1 (1-1)

A párharcok visszavágóit a jövő héten rendezik. A továbbjutóknak még egy kört kell sikerrel venniük, hogy a főtáblára kerüljenek.