Kialakult a Bajnokok Ligája 32 fős mezőnye

SL Benfica v Sporting CP - Liga NOS 2018 Pedro Fiuza PHOTO Portugal Lisboa Lisbon Portuguese UEFA MATCH vs FOOTBALL SPORT soccer SLB Benfica League Sporting SCP Joao Felix GOAL PLAYER RED COLOUR CAST football player sport venue TEAM SOCCER PLAYER jersey g
Benfica's Portuguese forward Joao Felix celebrates with teammates after scoring during the Portuguese League football match SL Benfica vs Sporting CP at the Luz stadium in Lisbon on August 25, 2018. ( Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Szerda este a Benfica, a PSV és a Crvena Zvezda is sikerrel vette a Bajnokok Ligája play-off körét, így véglegessé vált a főtábla 32 csapatos mezőnye. Sorsolás csütörtökön 18 órakor.

Három mérkőzés maradt szerdára: PAOK-Benfica, PSV-BATE Boriszov, Salzburg-Crvena Zvezda.

A legnehezebb dolga a Benficának volt, amely hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott görög ellenfelével. A visszavágó sem alakult túl jól, a portugálok már korán hátrányba kerültek, de mintha a bekapott gól jó hatással lett volna rájuk: szünetben már 3-1 volt nekik. A gólokat Prijovic, illetve Jardel, Salvio (tizenegyesből) és Pizzi szerezte.

A második félidő elején Salvio még egyszer betalált büntetőből, ekkor a görög szurkolók már nagyon fütyültek, ennél azért jóval szorosabbnak ígérkezett a párharc, pláne az első meccs után. A PAOK az utolsó negyedórát emberhátrányban játszotta végig, miután Matost második sárga lappal kiállította a játékvezető.

A Benfica hátrányból fordított a PAOK ellen Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A PSV idegenben 3-2-re verte a BATE Boriszovot, és az eindhoveni visszavágón sem adott sok esélyt a fehérorosz csapatnak. Bergwijn és De Jong góljával már szünetben 2-0 volt az állás, ehhez Lozano tette hozzá még egyet a második félidőben.

Az Salzburg számára egyszerű volt a képlet: mivel idegenben 0-0-s döntetlent játszott a Crvena Zvezdával, hazai pályán győznie kellett ahhoz, hogy továbbjusson. Ennek megfelelően futballoztak az osztrákok, akik az első pillanattól kezdve óriási nyomás alatt tartották a vendég kaput. Dabbur közvetlenül a szünet előtt szerzett vezetést, majd a második félidő elején tizenegyesből is betalált, utána viszont a Salzburg belealudt a meccsbe, a Crvena Zvezda Ben és Degenek góljával egy perc alatt kiegyenlített, így idegenben lőtt góllal továbbjutott.

Eredmények
BL-selejtező, 4. forduló, visszavágók:
--------------------------------------
PAOK Szaloniki (görög)-Benfica (portugál) 1-4 (1-3)
Továbbjutott: a Benfica, 5-2-es összesítéssel.
PSV Eindhoven (holland)-BATE Boriszov (fehérorosz) 3-0 (2-0)
Tj.: a PSV Eindhoven, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.
Salzburg (osztrák)-Crvena zvezda (szerb) 2-2 (1-0)
Tj.: a Crvena zvezda, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal.

A Bajnokok Ligája csoportkörének mezőnye:
---------------------------------------
Real Madrid (spanyol, címvédő), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Valencia CF (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), Liverpool FC (angol), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Schalke 04 (német), Hoffenheim (német), Juventus FC (olasz), Napoli (olasz), AS Roma (olasz), Internazionale (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Olympique Lyon (francia), AS Monaco FC (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz), CSZKA Moszkva (orosz), FC Porto (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán), Ajax (holland), PSV Eindhoven (holland), Viktoria Plzen (cseh), Club Brugge (belga), Galatasaray (török), Young Boys (svájci), AEK Athén (görög), Benfica (portugál), Crvena zvezda (szerb)