Vágólapra másolva!
Gustavo Poyet azért akadt ki, mert a szakmai stáb tudta nélkül adtak el egy játékost. A csapat az uruguay tréner pártján áll, a játékosok nem akartak edzeni a hír hallatán.

A péntek reggeli edzés elmaradt, miután a Bordeaux vezetősége kirúgta Poyetet. Az uruguayi Gaetan Laborde eladása miatt akadt ki, szerinte ez mindenki számára csak a csapat Mariupol elleni győztes Európa Liga-selejtezője előtt vált biztossá. A csapat szállásán derült csak ki, hogy Laborde nincs a keretben.

Gustavo Poyet nem fogta vissza magát Forrás: AFP/Nicolas Tucat

„Ez a legrosszabb napom Bordeaux-ban, szégyen, ami történt. Laborde eladásáról senki nem tudott. Kértem a vezetőket, hogy addig ne adjunk el senkit, ameddig nem gondoskodtunk a pótlásáról. A csatárunk nem volt ott a szállodában, amikor megérkeztem és senki nem tudta, hol van. Egyeztetni fogok az ügynökömmel, hogy hogyan tovább. Nem tudom, akarom-e folytatni. A vezetők a hátam mögött döntöttek, ezzel ártottak a csapatnak és a szurkolóknak is. Várom a nyilvános magyarázatot" – mondta Poyet a sajtótájékoztatón.

A klub tulajdonosa, Nicolas de Tavernost megadta a választ Poyetnek, pénteken menesztette az edzőt, aki 2018 januárja óta vezette a csapatot, amely a 6. helyen végzett.