Vágólapra másolva!
Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya a spanyol AS-nek nyilatkozott a Mohamed Szalahhal történt Bajnokok Ligája-döntőbeli ütközéséről. A Királyi Gárda hátvédje úgy érzi, a sajtó csak felnagyítja a dolgokat, mert a madridi csapat hátvédjeként nem úgy tekintenek rá, mint egy hétköznapi focistára.

A Real Madrid csapatkapitánya a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntőben egy dzsúdófogásra emlékeztető mozdulattal földre vitte Szalahot, akinek úgy belesajdult a válla, hogy le is kellett cserélni.

Sergio Ramos volt a Bajnokok Ligája-döntő negatív hőse Forrás: Sputnik/Denis Tyrin

A döntő második félidejének elején, 0-0-s állásnál könyökkel keményen eltalálta a Liverpool kapusának, Loris Kariusnak halántékát, amikor a labda a közelben sem volt. A német kapus ezt követően két hatalmas potyagólt kapott, az angol csapat pedig elvesztette a finálét.

Az alapos klinikai vizsgálatok szerint a Liverpool kapusa agyrázkódás miatt bakizhatott. A Bostonban lévő Massachusetts Kórház honlapján megjelent hétfői közlemény szerint a játékos múlt csütörtökön átfogó kivizsgáláson esett át, és a diagnózis felállításában a kijevi mérkőzés felvételének megtekintése is segítette az orvosokat.

A szakvélemény szerint bizonyítható, hogy a fejére kapott ütés azonnal térbeli vizuális zavarokat okozott,

és bár maradandó károsodás nem történt, a tünetek egy része még a vizsgálatok időpontjában is érzékelhető volt.

A balszerencsés mozdulat, amit sosem fog elfelejteni a Liverpool kapusa Forrás: Sputnik/Denis Tyrin

A fejlemények Sergio Ramoshoz is eljutottak, aki éppen a spanyol labdarúgó-válogatott edzőtáborában készül a világbajnokságra.

„Még mindig ezzel a Szalah-üggyel foglalkoznak? Nem akartam nyilatkozni róla, mert az csak mindent felnagyít, de legyen: először ő fogta meg a karomat, én átestem az ő másik oldalára, és még engem vádolnak azzal, hogy bekulcsoltam a karját.

– nyilatkozta ingerülten a világ-és Európa-bajnok hátvéd, aki hozzátette, hogy a találkozó után beszélt Mohamed Szalahhal, aki akkor már jobban érezte magát.

Véleménye szerint az egyiptomi csatár akár a pályán is maradhatott volna egy fájdalomcsillapító injekcióval.