Karius agyrázkódás miatt kaphatott két potyagólt a BL-döntőben

Real Madrid v Liverpool - UEFA Champions League Final Ukraine UEFA champions Olympic Stadium UCL final league real madrid training SOCCER PLAYER Real Madrid v Liverpool may 2018 UEFA Champions League Final Previews FINAL preview
Goalkeeper Loris Karius of Liverpool FC reacts during the UEFA Champions League final between Real Madrid and Liverpool on May 26, 2018 at NSC Olimpiyskiy Stadium in Kyiv, Ukraine. (Photo by Raddad Jebarah/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az alapos klinikai vizsgálatok szerint Loris Karius, a Liverpool német kapusa agyrázkódás miatt kaphatott két potyagólt a Bajnokok Ligája május 26-án rendezett döntőjében, ahol csapata 3-1-es vereséget szenvedett a Real Madridtól.

A Bostonban lévő Massachusetts Kórház honlapján megjelent hétfői közlemény szerint a játékos múlt csütörtökön átfogó kivizsgáláson esett át, és a diagnózis felállításában a kijevi mérkőzés felvételének megtekintése is segítette az orvosokat.

Karius potyái miatt kapott ki a Liverpool a döntőben Forrás: NurPhoto/Raddad Jebarah/NurPhoto/Raddad Jebarah

A döntő második félidejének elején, 0-0-s állásnál a címvédő spanyol csapat hátvédje, Sergio Ramos könyökkel keményen eltalálta a kapus halántékát, amikor a labda a közelben sem volt. Karius ezt követően az 51. percben megfogta az előreívelt labdát, majd ki akarta dobni, de a közelben álló Karim Benzema kinyújtott lábát találta el, amelyről a kapuba pattant, a 83. percben pedig Gareth Bale távoli, nem túl veszélyes kísérleténél nem tudta megfogni a labdát, amely kezéről a hálóba került.

A szakvélemény szerint bizonyítható, hogy a fejére kapott ütés azonnal térbeli vizuális zavarokat okozott, és bár maradandó károsodás nem történt, a tünetek egy része még a vizsgálatok időpontjában is érzékelhető volt.