Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hárommeccses eltiltással sújtotta az olasz Gianluigi Buffont, amiért a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő visszavágó mérkőzésén rárontott Michael Oliver játékvezetőre.

Az olasz csapat 3-0-ra vezetett a Santiago Bernabéu Stadionban, ezzel hosszabbításra állt a párharcban. A 93. percben Lucas Vázquez feldöntéséért tizenegyest ítélt Michael Oliver játékvezető, amit a Juventus kapusa, Gianluigi Buffon enyhén szólva is nehezményezett, ezért az angol bíró felmutatta neki a piros lapot. Ezt követően Szczesny állt a kapuba, de nem tudta megfogni Cristiano Roanldo büntetőjét, így 4–3-as összesítéssel a Real jutott az elődöntőbe.

Az UEFA három Bajnokok Ligája-vagy Európa Liga-meccsről eltiltotta a 40 éves kapust, így ha a Paris Saint-Germainhez szerződik, a BL-csoportkör mérkőzéseinek első felét ki kell hagynia.

Súlyosbító tényező volt, hogy Buffon a találkozó utáni interjúban is kritizálta Oliver döntését.

Olasz sajtóértesülések szerint a párizsiakkal kötött kétéves szerződését még azért nem jelentették be, mert az eltiltásának mértékétől tették függővé a megállapodást.