Élő:

Az Östersunds csodaedzőjében bíznak a PL-ből kieső csapatnál

Galatasaray v Ostersunds - UEFA Europa League Galatasaray UEFA Europa League 2017 PRESS CONFERENCE Ostersunds Graham Potter second qualifying
ISTANBUL, TURKEY - JULY 19: Head coach of Ostersunds Graham Potter holds a press conference ahead of the UEFA Europa League second qualifying round return match between Galatasaray and Ostersund FK, at Turk Telekom Stadium in Istanbul, Turkey on July 19, 2017. Return match takes place on July 20th. Elif Ozturk / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az Östersunds FK felemelkedéséről és Graham Potter mágiájáról már mi is írtunk korábban. A 43 éves angol szakember néhány év alatt a svéd együttest a negyedosztálytól egészen svéd kupagyőzelemig, valamint az Európa-liga legjobb 32 csapatáig vezette, ahol aztán a későbbi elődöntős Arsenal állította meg. A sikeredző azonban úgy érzi, eljött a váltás ideje.

A játékosként a Southamptonban és a Stoke City-ben is megfordult egykori védőre a Premier League-től búcsúzó Swansea vetett szemet, amely a kiesés másnapján elküldte Carlos Carvalhalt. A walesi együttes felvette a kapcsolatot az svédekkel, mostanra pedig megszületett a megállapodás a két fél között, így Potter visszaköltözik az Egyesült Királyságba.

Nem lesz új feladat számára egy klubot feljuttatni alsóbb osztályból az elsőbe, de ne felejtsük el, a Championship a világ legkeményebb másodvonala. Ő persze nem ijedt meg a feladattól:

"Itt a lehetőség az újrakezdésre. Szeretnénk, hogy ha évek múlva valaki visszatekint a történtekre, azt mondja:

Nap mint nap azért fogunk dolgozni, hogy a szurkolók egy olyan csapatot lássanak, amire büszkék lehetnek és amivel azonosulhatnak."

Graham Potter ezentúl a Swansea-t irányítja Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Korábbi főnöke, az Östersunds elnöke, Daniel Kindberg már el is könyvelte Potter sikerét:

"Graham egy intelligens ember, páratlan taktikai és pedagógia érzékkel, ráadásul imád győzni. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak visszavezeti a Swansea-t a PL-be, de a klub az aranykorát fogja élni vele. A határ a csillagos ég, minden azon múlik, mennyi támogatást kap majd."

Potter új szerződése három évre szól. Tervei szerint az utolsó kettőt már a Premier League-ben fogja tölteni.