Alighogy kirúgták, visszatérhet az angol klubot sírba taszító edző

Horizontal HEADSHOT FOOTBALL AMERICAN SHOT MAINS DANS LES POCHES
Wales' manager Chris Coleman looks on during the international friendly football match between Wales and Panama at Cardiff City Stadium in Cardiff on November 14, 2017. / AFP PHOTO / Geoff CADDICK
Vágólapra másolva!
A Sunderland labdarúgó-csapatát hétfőn megvásároló Stewart Donald kijelentette, az általa alkalmasnak tartott edzőjelöltek között ott szerepel az a Chris Coleman is, akit három hete rúgtak ki, miután a csapat másodosztályból a harmadik vonalba zuhant.

Az észak-kelet angliai csapatot a 40 millió fontos adóssággal együtt átvevő Donald három-négy jelölttel kíván tárgyalni a következő napokban, akik átvehetik a harminc év után újra a harmadosztályba süllyedt egykori hatszoros bajnokcsapatot. A jelöltek között pedig ott van az idei kiesésben elévülhetetlen érdemeket szerző Chris Coleman is.

Chris Coleman visszatérne kínjai színhelyére Forrás: AFP/Geoff Caddick

"Nem mi rúgtuk ki, én pedig soha nem jelentettem ki, hogy nem számolok vele – mondta Donald a walesi válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságon az elődöntőig vezető Colemanről. – Van egy hetünk, hogy összeszedjük magunkat. A szurkolók szempontjából persze Chris van a leginkább szem előtt. Ellis Short (az előző tulajdonos - a szerk.), megpróbált mindent megtenni, és ő úgy látta, hogy Chris a felős a történtekért. De nekünk ehhez már semmi közünk, és eszünkben sincs ezért kizárni őt a jelöltek közül."

A Mirror információi szerint Coleman, akit azt követően rúgtak ki a csapat éléről három fordulóval a szezon zárása előtt, hogy biztossá vált az újabb kiesés (a Sunderland az előző szezon végén a Premier League-től búcsúzott), maga is nyitott lenne a folytatásra, és azt is elfogadná, ha jelentősen csökkentenék a fizetését.