Vágólapra másolva!
Az ESPN kedd reggeli híre szerint kétségessé vált a nyáron az FC Barcelonától 22 év után távozó Andrés Iniesta ázsiai kalandja, így még korántsem biztos, hogy a katalán klubikon a Kínai Szuperligában folytatja karrierjét.

A spanyol játékmesterrel kapcsolatban korábban tényként közölték, hogy mindenben megegyezett a Chongqing Lifan együttesével és nyártól Paulo Bento alakulatát erősíti majd.

Barcelonából biztosan távozik Andrés Iniesta, azt viszont egyelőre nem tudni, mi lesz a következő állomás Forrás: AFP/Lluis Gene

Csakhogy a minap az egyesület elnöke, Jiang Lizhang közleményt adott ki, amelyben azt elismerte, hogy a 33 éves játékossal marketing célú együttműködéseket folytatnak a jövőben, ez azonban nem jelenti azt, hogy le is igazolják őt.

A háttérben alighanem a Kínai Labdarúgó Szövetség szigorú szabályai állhatnak, amelyek egyrészt a fizetésekre vonatkoznak, másrészt a rengeteg légiós miatt immáron alaposan megnehezítik a csapatok dolgát a külföldi játékosokkal kapcsolatban.

A találgatások természetesen azonnal megkezdődtek, felmerült a japán, az ausztrál és az amerikai MLS-liga is lehetséges opcióként, de az sem kizárt, hogy Iniesta Európában marad, alighanem sorban állnának érte a csapatok.