A teljes első csapatot felfüggesztette a klubelnök az EL-vereség után

fbl Horizontal
(FRONT L-R) Sporting's Portuguese defender Cristiano Piccini, Sporting's Argentinian forward Rodrigo Battaglia, Sporting's Portuguese midfielder Fabio Coentrao, Sporting's Portuguese forward Gelson Martins, Sporting's Portuguese midfielder Bruno Fernandes, (BACK L-R) Sporting's Dutch forward Bas Dost, Sporting's Uruguayan defender Sebastien Coates, Sporting's Portuguese defender Jeremy Mathieu, Sporting's Portuguese midfielder William Carvalho, Sporting's Costa Rican forward Bryan Ruiz and Sporting's Portuguese goalkeeper Rui Patricio pose before the UEFA Europa League quarter-final first leg football match between Club Atletico de Madrid and Sporting CP at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid on April 5, 2018. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid elleni Európa-liga-vereség (0-2) után a portugál Sporting CP elnöke éles szavakkal bírálta a csapat sztárjait, amit azok nem hagytak szó nélkül. A vita odáig fajult, hogy Bruno de Carvalho az egész első csapatot felfüggesztette.

Nem volt különösebben nagy meglepetés, hogy a Sporting csütörtökön 2-0-ra kikapott Madridban az Atléticótól, azonban a lisszaboni klub elnöke, Bruno de Carvalho ezt egészen máshogy látta, és a saját közösségi oldalán egy felettébb dühös posztban osztotta ki a csapatot, különösen a keret sztárjainak - Fabio Coentraónak, Gelson Martinsnak, Fredy Monterónak és a holland Bas Dostnak - címezve a mondandót.

Meglátása szerint a csapat nem volt kellően koncentrált, és hiába voltak tizenegyen a pályán, úgy játszottak, mintha csak kilencen lennének.

A képen is jól látszik, hogy 11 játékossal állt ki a Sporting Madridban Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A megszólítottak azonban nem úgy reagáltak, ahogy azt a klubelnök várta. Ehelyett a portugál válogatott kapusának Rui Patríciónak a közösségi oldalán kiadtak egy közleményt - amit aztán Coentrao is megosztott -, miszerint ők egy csapat, és pont nem onnan várnának támadást, ahonnan a támogatásnak kellene érkeznie.

Bruno de Carvalho ezen annyira felkapta a vizet, hogy egy újabb posztban közölte, az első csapat teljes keretét felfüggeszti. Ha a felek nem kötnek gyorsan békét, akkor a bajnokságban a harmadik helyen álló Sporting vasárnap a B csapatával fog kiállni a 14. helyezett Pacos Ferreira ellen.