Vágólapra másolva!
Szombat este az angol labdarúgó FA-Kupa elődöntőjében a Manchester United 2-1-re legyőzte a Tottenham Hotspurt a londoni Wembley Stadionban.

A Manchester United története 29. FA Kupa elődöntőjét játszotta, ezzel beérte a sorozat rekordbajnokát, az Arsenalt.

A statisztika korántsem szólt a Tottenham mellett, ugyanis az észak-londoni csapat a legutóbbi hét FA Kupa-elődöntőjét elbukta,

ami negatív rekord a sorozat történetében. Igaz, a legutóbbi öt Man United elleni meccséből hármat megnyert.

A londoni csapat kezdte jobban a mérkőzést. A 10 percben Christian Eriksen jobbról belőtt labdájára az angol válogatott Dele Alli érkezett a hosszú oldalon, és közvetlen közelről a hálóba lőtt.

Négy perc múlva növelhette volna az előnyét a Spurs. A dél-koreai Son Heung-min balról betekert labdájára Harry Kane érkezett a hosszú oldalon, de pár centivel lemaradt a második gólról.

A 24. percben egyenlített a Manchester United. A francia Paul Pogba tört balról befelé, majd a középre tekert labdájára Alexis Sánchez robban be a hosszú oldalon, és öt méterről Hugo Lloris kapujába fejelt.

A chilei támadó pályafutása nyolcadik gólját szerezte a Wembley Stadionban, ebből négyet FA Kupa-elődöntőkben.

A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, majd a második félidő elején megfordította a mérkőzést a Manchester United. Alexis Sánchez ment el a baloldalon, a középre tett labdájába Romelu Lukaku pöckölt bele, a második hullámban érkező Ander Herrera pedig 14 méterről a kapuba lőtt.

A folytatásban a Spurs támadott, míg a United folyamatosan védekezett. Az észak-londoni csapat főként beívelésekkel próbálkozott, de a manchesteri védelem játszi könnyedséggel fejelte ki a szélről belőtt labdákat, így az eredmény már nem változott.

A Manchester United huszadik alkalommal jutott a fináléba, eddig 12-szer nyert és hétszer veszített. José Mourinho pedig az idei szezont is trófeával zárhatja.

A világ legrégebbi labdarúgó kupasorozatának döntőjét május 19-én rendezik a Wembleyben.

Fa Kupa, elődöntő
Manchester United-Tottenham Hotspur 2-1 (1-1)