Vágólapra másolva!
Paulo Futre, a korábbi 44-szeres portugál válogatott játékos érdekes részleteket árult el a Marcának Luis Figo Real Madridba igazolásáról. Elmondta, hogy jó barátja szeretett volna visszatáncolni a madridi szerződés aláírása előtt, de ez horribilis összeggel járt volna.

2000 nyarán az FC Barcelona portugál sztárja, Luis Figo volt Florentino Pérez aduásza a madridi elnökválasztáson. A Királyi Gárda elnöki székére pályázó üzletember azt ígérte a szurkolóknak, hogy Madridba csábítja a Barca egyik legjobbját, ha megnyeri a választást.

„Három nappal a választás előtt Figo látta, mibe keveredett bele.

A lánya halálos fenyegetéseket kapott, ezért visszakozni kezdett, és azt mondta képviselőjének, José Veigának, hogy nem megy a Real Madridhoz" - idézte fel a Marcának a történteket Figo jó barátja, az Atlético Madrid egykori szélsője, Paulo Futre.

Luis Figo a BL-serleggel, miután a Real Madrid 2002-ben legyőzte a Leverkusent a döntőben Forrás: AFP/Christophe Simon

„Az előszerződés egyik záradékban szerepelt egy kitétel, miszerint Figónak 35 millió eurót kell fizetnie a Real Madridnak, ha nem igazol oda, hogy kompenzálja a klub részvényeseit."

A választás előtt Florentino Pérez teljesen esélytelennek számított, azonban beígérte a szurkolóknak Luis Figót, és azt hogy nagy csapatot fog építeni a világ legnagyobb sztárjaival.

A portugál klasszis a 2000-es Európa-bajnokság után Szardínián nyaralt a családjával, amikor behúzott egyet egy fotósnak, aki képet csinált a lányáról.

„Nem volt kiút, kötötte a záradék. Képzeljék a helyébe magukat.

A világ egyik legjobb játékosa volt, de az egyik legrosszabbul fizetett. Kapott egy ajánlatot, amely hatszor annyi pénzt ígért" - tette hozzá Paulo Futre.

Utólag azért megállapítható, hogy Luis Figo jól járt a váltással, hiszen két bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját is nyert a Real Madrid játékosaként, és ő volt az első „galaktikus" Florentino Pérez gyűjteményében.