A 90. percben lőtt gól feljutást ért a Bundesligába

Fortuna Duesseldorf vs FC Ingolstadt 04 Sports FOOTBALL soccer 2nd Bundesliga
22 April 2018, Germany, Duesseldorf: Football, German 2nd Bundesliga, Fortuna Duesseldorf vs FC Ingolstadt 04 at the Esprit Arena. Duesseldorf players celebrate with fans after the match. Photo: Jonas Güttler/dpa - IMPORTANT NOTICE: Due to the German Football League·s (DFL) accreditation regulations, publication and redistribution online and in online media is limited during the match to fifteen images per match
Vágólapra másolva!
A Fortuna Düsseldorf egy 90. percben szerzett góllal 2–1-re nyert a Dresden vendégeként a Bundesliga 2. 32. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a második helynél nem végezhet rosszabb helyen a német másodosztályban, így feljutott az élvonalba.

A mindent eldöntő találatot Hennings lőtte a 90. percben.

A Düsseldorfnak a győzelemmel 59 pontja van, a harmadik helyen álló Kiel pedig 49-el rendelkezik. de már csak három meccse van, így matematikailag is biztossá vált a Fortuna osztályváltása.

Friedhelm Funkel alakulata legutobb a 2012/2013-as szezonban szerepelt a német elsőosztályban, akkor az utolsó előtti, 17. helyen végzett és kiesett. Azóta nem tudott visszakapaszkodni az élvonalba, egészen mostanáig.