Rangadót vesztettek Gyurcsóék, lemondhatnak a bajnoki címről

Gornik Zabrze v Hajduk Split - International Friendly NurPhoto General News SPORT Soccer MATCH Competition Anniversary Gornik Zabrze Lifestyle FRIENDLY MATCH Soccer Event STADIUM Football Match
Adam Gyurcso and Josip Radosevic of Hajduk during the football match celebrating the 70th anniversary of Gornik Zabrze between Gornik Zabrze and Hajduk Split at Arena Zabrze in Zabrze, Poland on March 24, 2018 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A kezdőcsapatban Gyurcsó Ádámot és Futács Márkót is bevető Hajduk Split hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a listavezető Dinamo Zagrebtől a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának rangadóján.

A tabella második helyén álló dalmátok a mérkőzés előtt öt pontra voltak a fővárosiaktól, akik jobban kezdték a mérkőzést, és Mario Gavranovic révén a 14. percben megszerezték a vezetést.

Bő tíz perc elteltével válaszolt a Hajduk Split, és Caktas szabadrúgásból szerzett góljával kiegyenlített.

Azonban a tizenegyedik bajnoki gólját szerző Gavranovic az 59. percben újra megszerezte a vezetést a Dinamónak.

A második vendég találat után lecserélték a hosszú kihagyás után az előző fordulóban visszatérő, ezúttal csupán egy nagy helyzetig jutó Futácsot. Gyurcsó Ádám végigjátszotta a mérkőzést, de ő is csak ziccerekig jutott, amiket vagy elhibázott, vagy a Dinamo kapusa védett, olykor bravúrral.

Az eredmény így már nem változott, a Dinamo a sikerrel öt fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pontra növelte az előnyét.

Eredmény, HNL 31. forduló:
Hajduk Split–Dinamo Zagreb 1-2 (1-1)

a bajnokság állása:
1. Dinamo Zagreb 69 pont
2. Hajduk Split 61
3. Rijeka 60
4. Osijek 52
5. Inter Zapresic 36
6. Lokomotiva Zagreb 35
7. Slaven Koprivnica 32
8. Rudes 26
9. Istra 1961 24
10. Cibalia 24