Ronaldo hivatalosan is letagadhat tíz évet

fbl Horizontal BUST FOOTBALL SPORTS SHIRT STRIPPED TO THE WAIST BACK VIEW
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo puts on his jersey after celebrating his goal during the first leg of the Spanish Supercup football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 13, 2017. / AFP PHOTO / STRINGER
Vágólapra másolva!
A madridi AS közzétett néhány adatot a Real Madrid portugál sztárjáról, Cristiano Ronaldóról, ami még a spanyol klub orvosait is meglepte.

A 33 éves Cristiano Ronaldo egy átmeneti hullámvölgy után újra pompás formában futballozik, sorra lövi a fontos gólokat, és még arra is van ereje, hogy ezek némelyike egészen káprázatosra sikerüljön.

A Real Madrid edzői stábja közzétett néhány mérési adatot, melyek azt mutatják, hogy a portugál szélső egészen kivételes fizikai mutatókkal bír.

Meglehetősen jó formában van, ez tény:

Double trouble @cr7underwear

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

A testzsír-aránya mindössze 7%, míg az élsportolóknál ez az érték átlagosan 10-11 százalék. Hasonlóan kiemelkedő az izomtömeg-aránya, ami az átlagos 46%-kal szemben nála kereken 50 százalék. Minden értéket figyelembe véve az orvosok azt állapították meg, hogy Ronaldo egy 23 éves élsportoló fizikai mutatóit produkálja.

Ezért képes arra, hogy akár 2,3 méter magasból ollózzon gólt egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, illetve, hogy még mindig képes legyen 33 km/h fölötti maximális sebességre a mérkőzések során.

Beleteszi a munkát, az is biztos:

Persze nem hallgathatjuk el a Real Madrid edzőjének, Zinedine Zidane-nak a szerepét sem Ronaldo remek állapotát illetően: a francia tréner nagyon vigyáz a csapat legnagyobb sztárjára, akit a kevésbé fontos meccseken nem is küld pályára, hogy fit maradjon a szezon végi fontos találkozókra.