CR fantasztikus gólt ollózott Buffonnak, de kié a legszebb ollózás?

fbl Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) overhead kicks and scores during the UEFA Champions League quarter-final first leg football match between Juventus and Real Madrid at the Allianz Stadium in Turin on April 3, 2018. / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Nem túlzás azt állítani, hogy az egész futballvilág Cristiano Ronaldo lábai előtt hever a Juventus elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő első meccsén szerzett pazar gólja és teljesítménye után. A portugál újabb rekordokat döntött a legrangosabb európai kupasorozatban és az idegenben, 3-0-ra megnyert meccsel valószínűleg pontot is tett a Real Madrid a továbbjutási kérdés végére. A portugál gólja még Ibrahimovic szerint is szépre sikerült, de talán megpróbálhatná kicsit messzebbről is. Ennek apropóján összeszedtünk pár fantasztikus ollózós gólt.

Ronaldo ezzel a góllal sokkolta a Juventust és Gianluigi Buffont. A portugál káprázatos találatáról sokmindent elárul, hogy a torinói közönség egy része is felállva tapsolt CR-nek.

"Szép gólt lőtt Ronaldo, de megpróbálhatná 40 méterről" - érkezett a válasz Zlatan Ibrahimovictól, aki az angolok elleni válogatott meccsen a kifutó és fejjel mentő kapus, Joe Hart hibáját kihasználva, ha nem is 40 méterről, de óriási gólt ollózott. A svéd csatár találatát sokan minden idők legszebb góljának nevezték, Puskás-díjat is nyert.

Puskás-díjat ugyan nem kapott Wayne Rooney, de a Manchester United gólrekordere nem akármilyen meccsen, egy városi derbin, a Manchester City ellen mutatott be egy fantasztikus ollózós gólt. Szegény Joe Hart itt is a labda rossz oldalán tartózkodott.

A Manchester United sem úszta meg kapott ollózós gól nélkül, ráadásul az ősi rivális Liverpool bosszantotta David De Geát. A gólt Christian Benteke szerezte még 2015-ben, akire miatt maximum ezért fognak emlékezni Liverpoolban.

A korábbi iverpooli robotember, Peter Crouch is szerzett pár nem akármilyen gólt pályafutása során, ezt éppen a Galatasaray ellen a Bajnokok Ligájában.

Újabb egykori liverpooli a listán, Andy Carroll már a West Ham játékosaként bombázott a Crystal Place kapujába.

Nem kell az emlékezetünkben nagyon mélyre visszaásni Xherdan Shaqiri fantasztikus góljáért. A svájci a lengyelek elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőt mentette döntetlenre ezzel a nem mindennapi találattal.

Nem is olyan régen a PSG uruguayi sztárja, Edinson Cavani is feliratkozott a listára, ő a csehek elleni válogatott meccsen ollózott a kapuba.

Az Atlético Madridnál is lehet valami a levegőben, hiszen Diego Costa és Antoine Griezmann is ollózott szép gólokat.

Griezmann esetében válogatni is lehet:

Jöjjön pár igazi klasszikus

Manuel Negrete mutatta be minden idők egyik legszebb ollózását, mellel levett egy beadást, kiosztott egy esernyőt, fejjel dekázott egyet, aztán jött az ollózás.

Negrete a hazai rendezésű, 1986-os mexikói világbajnokságon is lőtt egy káprázatos gólt.

Egy másik mexikói játékos, Hugo Sánchez is imádta a nagy gólokat, az ollózás felkent papjaként elég gyakran próbálkozott ezzel a mozdulatsorral, többször is sikerrel járt, íme, egy remekmű.

Még több szép gólért lapozzon!