Vágólapra másolva!
Andrés Iniesta a bajnoki szezon végén távozik az FC Barcelonától, ahol 22 évig futballozott. A katalán gárda rövidesen 34 éves világ- és Európa-bajnok középpályása pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem marad anyaegyesületénél, arról azonban nem szólt, hogy hol folytatja labdarúgó-pályafutását, csak annyit közölt, hogy nem marad Európában.

A világ- és Európa-bajnok középpályás bejelentése az egész futballvilágot meghatotta, így várható volt, hogy a korábbi csapattársak és az ellenfelek is kinyilvánítják a hálájukat, hogy együtt futballozhattak a korszak egyik legnagyobb zsenijével.

„Köszönet, Andresinho! Hatalmas vagy!"

- írta a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos a Twitter-oldalán.

- írta Iker Casillas, aki világ- és Európa-bajnoki címet nyert a katalán játékossal a spanyol válogatottban.

„Köszönettel tartozom Iniestának. Általános hiedelem, hogy csak egy edző segíthet a játékosnak, de velünk pont fordítva volt.

Elég volt néznem őt és egyre jobban értettem a futballt. Remélem, hamarosan visszatér a Barcelonához, hogy megtanítsa a fiataloknak, amit a pályán tud" - mondta Pep Guardiola, aki két Bajnokok Ligája trófeát nyert Iniestával az oldalán a Barcelona vezetőedzőjeként.

Pep Guardiola és Andrés Iniesta a 2009-es Bajnokok Ligája-döntő után Forrás: AFP/Lluis Gene

- vélekedett Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője.

Andrés Iniesta a futballtörténelem egyetlen játékosa, akit már Európa-bajnoki döntőben, vb-döntőben, Bajnokok Ligája döntőben és Spanyol Király Kupa döntőben is megválasztottak a mérkőzés legjobbjának.

A 34 éves Iniesta sajtóértesülések szerint a kínai Csungking Lifanban folytatja karrierjét.