Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában a második helyen álló Videoton FC 1-0-ra legyőzte az újonc Balmazújvárost. A Mezőkövesd ezúttal Debrecen győzött, Kuttor Attila csapata zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg, és nyolc mérkőzés óta veretlen az NB I-ben. A Vasas 1-1-s döntetlent játszott a Diósgyőrrel a Szusza Ferenc Stadionban, a Honvéd utolsó pillanatban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a Haladást, míg a Paks-Újpest összecsapáson nem született gól.

A találkozóra a szövetségi kapitány, Georges Leekens is kilátogatott, ugyanis a Videoton három játékosa – Kovácsik Ádám, Fiola Attila és Pátkai Máté - is bent maradt a belga szakember szűkített válogatott keretében, amely március 23-án Kazahsztán, négy nappal később Skócia együttesét fogadja a Groupama Arénában.

A bajnokaspiráns Videotonnak csak a győzelem volt felfogadható az újonc Balmazújváros ellen. Azonban ez korántsem ígérkezett egyszerű feladatnak, ugyanis

Marko Nikolic csapat az idei szezonban már kétszer megszenvedett Horváth Ferenc legénységével: júliusban és októberben is 1-1-s döntetlenre végződött a két csapat találkozója.

Danko Lazovic parádés formában futballozik, 12 találattal a góllövőlista harmadik helyén áll Forrás: Peka Roland/vidi.hu

Ahogy az várható volt, a székesfehérváriak irányították a mérkőzést, azonban komoly helyzeteket nem tudtak kidolgozni. Az első félidőben hazai oldalon, az előző fordulóban brillírozó Danko Lazovic próbálkozott sokat, de igazi veszélyt ő sem jelentett Horváth László kapujára.

Az első ziccer a 45. percben adódott a Videoton előtt.

Lazovic szögletére Horváth rossz ütemben mozdult ki, és a labda mellé bokszolt, az ötösön Marko Scepovic próbálta a kapuba segíteni a labdát, de a gólvonalon egy önfeláldozó balmazújvárosi védői blokkolta a lövését.

A második félidőben sem változott a mérkőzés forgatókönyve. A Videoton birtokolta többet a labdát, de az átütőerő hiányzott a támadásaiból. Az 58. percben egy jobboldali szöglet után egy vendégjátékosról a kapu felé pattant a labda, de a gólvonalról tisztázni tudtak a vendégek.

A 60. percben eljött a pillanat, amire a Videoton-szurkolók régóta vártak, Huszti Szabolcs 4679 nap után újra pályára lépett az NB I-ben.

A 64. percben a francia Loic Nego jobboldali beadása után Stefan Scepovic fejelt tíz méterről, Horváth László azonban megnyúlt, és fogni tudta a jobb alsó sarokba tartó labdát. Marko Nikolic érezte, hogy akadozik a csapata játéka, így Huszti után pályára küldte Kovács Istvánt is, hátha fazont tud szabni a Videoton támadásainak. A 81. percben komoly helyzete volt a Videotonnak. Stopira felhőfejessel tett be középre egy beadást, Marko Scepovic háttal a kapunak levette, továbbpöckölte az lendületből érkező Lazovicnak, de Tamás László becsúszva mentett ziccerben.

A 84. percben a Videoton megszerezte a győztes gólt.

Danko Lazovic baloldali szabadrúgására Horváth László nagyon rossz ütemben mozdult ki, a korábbi válogatott Juhász Roland pedig megelőzte, és hat méterről a kapuba csúsztatott.

Az utolsó percekben a vendégek hajtottak az egyenlítésért, de a Videoton rutinból lehozta a végét. A lefújás előtt a hazai ultrák a Balmazújváros edzőjét, Horváth Ferencet éltették, aki korábban ezüstéremig vezette a Videoton.

Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-0 (0-0)
Felcsút, 1169 néző, v.: Farkas Á.
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Nikolov (Kovács I., 68.), Hadzic, Pátkai (Huszti, 60.) - Lazovic - S. Scepovic, M. Scepovic (Varga J., 86.)
Balmazújváros: Horváth L. - Póti, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda S., Sigér, Maisuradze (Zsiga, 86.), Haris - Sindagoridze (Arabuli, 61.), Andric (Rudolf, 74.)
gólszerző: Juhász R. (84.)
sárga lap: Huszti (76.), M. Scepovic (85.), illetve Andric (53.), Rus (85.)

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott szombaton az Újpesttel.

Paksi FC-Újpest FC 0-0
Paks, 400 néző, v.: Kassai
Paks: Verpecz - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K., Kecskés, Bertus - Haraszti (Simon A., 83.), Hahn (Simon M., 83.), Bartha
Újpes: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, A. Diallo - Simon K. (Balázs B., 73.), Nagy D. (Zsótér, 67.), Obinna - Novothny (Tischler, 85.)
sárga lap: Hahn (43.), Haraszti (45+1.), Kecskés (71.), Gévay (75.), illetve Novothny (40.)

A hideg, szeles, esős időjárás miatt alig néhány száz néző lézengett a stadionban, ahol a vendégek gyakorlatilag az első perctől kezdve letámadták riválisukat. Az Újpest játszott mezőnyfölényben az első félidőben, és Simon Krisztián révén két nagy lehetőséget is elpuskázott.

Tischler Patrik (jobbra) ezúttal is csereként érkezett, de most nem tudott gólt szerezni Forrás: ujpestfc.hu

A fordulást követően Simonhoz hasonlóan Novothny Soma is csak a kapufát találta el, előbbi bő negyedórával a vége előtt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A paksiaknak a 77. percig kellett várniuk az első nagy lehetőségükre várniuk, de a lila-fehérekhez hasonlóan ők is csak a kapufát találták el, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A két csapat sorozatban ötödik egymás elleni összecsapásán osztozkodott a pontokon az élvonalban.

A játéknap előtt sereghajtó Mezőkövesd 3-2-re nyert a Debrecen otthonában.

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-2)
Debrecen, 1635 néző, v.: Szőts
DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna - Varga K., Jovanovic (Mengolo, 68.), Tőzsér (Filip, 46.), Bódi - Könyves, Takács (Tabakovic, 59.)
Mezőkövesd: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Mlinar, Iszlai - Cseri (Szalai, 84.), Bognár, Tóth B. (Misák, 45.) - Koszta (Novák, 68.)
gólszerzők: Könyves (16.), Szatmári (81.), illetve Koszta (36. - tizenegyesből), Bognár (41.), Farkas (55.)
sárga lap: Kinyik (40.), Tőzsér (43.), illetve Hudák (9.), Tóth B. (40.), Vadnai (86.)

Helyzetek nélküli első negyedóra végén szinte a "semmiből" szerzett vezetést a DVSC. A gól azonban mintha a hazai együttest zavarta volna meg, a folytatásban ugyanis a vendégek átvették az irányítást, és egyre nagyobb fölényüket gólokra is váltották, így a szünetig fordítottak.

A második játékrész elején tovább növelte előnyét a kiesés elől menekülő Mezőkövesd. A debreceniek kétgólos hátrányban aztán elkezdtek focizni, egyre nagyobb fölénybe kerültek, az utolsó negyedórában szinte kapujuk elé szegezték a vendégeket, ám csak szépíteni tudtak.

A bajnoki címvédő Budapest Honvéd hosszabbításban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a vendég Haladást.

Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 2-1 (1-0)
Bozsik Stadion, 1212 néző, v.: Iványi
Budapest Honvéd: Gróf - Ikenne-King (Holender, 65.), Heffler, Baráth, Bobál, Kukoc (Lukács, 88.) - Nagy G. (Danilo, 80.), Banó-Szabó, Gazdag - Eppel, Lanzafame
Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak, Jagodics - Pinte (Mészáros, 56.), Rácz, Németh (Grumic, 84.), Halmosi (Kovács L., 60.) - Rabusic
gólszerzők: Bobál (42.), Danilo (93.), illetve Jagodics (61.)
piros lap: Halmosi (78., kispadról)
sárga lap: Nagy G. (35.), Baráth (68.), Bobál (77.), illetve Halmosi (30., 78.), Rabusic (58.)

Az első félidőben a Honvéd birtokolta többet a labdát, de mezőnyfölénye nem jelentkezett gólhelyzetekben, csak többnyire veszélytelen támadásokban és próbálkozásokban nyilvánult meg. A szünet előtti hajrában Bobál fejesgóljával mégis vezetést szerzett a kispesti csapat.

A folytatásban lendületesebb futballt mutatott a Haladás, de Gróf bravúrja miatt eleinte nem tudott egyenlíteni, bő negyedóra elteltével azonban Jagodics szép csúsztatása már utat talált a kapuba. A gól után ismét a kispestiek vették át a játék irányítását, ám mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt. A vendégeknél Király remekelt a kapuban, míg a hazaiakat a kapufa mentette meg egy szabadrúgást követően. Amikor már úgy tűnt, hogy marad a pontosztozkodás, akkor a csereként beállt Danilo kapott labdát a bal oldalon, majd kilőtte a hosszú sarkot, így végül a kispestiek otthon tartották a három pontot.

A mérkőzés során Halmosi Péter sárga lapott kapott a pályán, majd lecserélése után a kispadon is, így kiállította a bíró, de emiatt emberhátrányba nem került a szombathelyi együttes.

A Vasas 1-1-es döntetlen játszott a vendég DVTK ellen, a miskolciak pontmentő találata a 94. percben született.

Vasas-Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, v.: Bognár
Vasas: Nagy G. - James, Vaskó, Benes - Egerszegi, Vida, Berecz, Hangya - Barczi (Laczkó, 92.), Pavlov (Ferenczi, 88.), Remili (Vogyicska, 76.)
Diósgyőri VTK: Antal - Nagy T. (Tamás M., 58.), Lipták, Brkovic, Sesztakov - Vela (Szarka Á., 81.), Kocsis G., Hasani, Óvári - Bacsa (Joannidisz, a szünetben), Ugrai
gólszerzők: Berecz (71.), illetve Brkovic (94.)
sárga lap: Nagy T. (47.), Joannidisz (53.), Kocsis G. (57.), Sesztakov (59.)

Mezőnymunka és sok taktikai szabálytalanság, viszont kevés helyzet jellemezte az első félidőt, amelynek elején a vendégek voltak határozottabbak, a közepétől azonban a hazaiak akarata érvényesült.

Bognár Tamás játékvezető a szünet előtt "spórolt" a figyelmeztetésekkel, a második félidő elején azonban már nem: bő tíz perc alatt négy DVTK-játékos kapott sárga lapot. A 71. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, de Berecz Zsombor góljához kellett a miskolci kapus, Antal Botond hibája is.

A Vasas a hajráig biztosan őrizte minimális előnyét, ám a DVTK a négyperces hosszabbítás utolsó percében egyenlített: Dusan Brkovic egy szabadrúgás után fejjel volt eredményes.

A DVTK-nak nem sikerült ugyan győznie, de a Vasas ellen így is 2016 decembere óta veretlen, a mostani döntetlen mellett azóta háromszor legyőzte az angyalföldieket.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 31 22 4 5 78-28 50 71
GY
GY
D
GY
GY
I
2.
Paksi FC 31 16 9 6 48-40 8 54
V
V
V
GY
D
I
3.
Fehérvár FC 31 16 10 5 55-39 16 53
GY
GY
D
V
GY
I
4.
Puskás Akadémia FC 31 13 8 10 53-33 20 49
GY
GY
GY
V
GY
I
5.
DVSC 31 13 12 6 47-44 3 45
V
GY
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 31 12 12 7 41-58 -17 43
GY
D
GY
V
V
I
7.
ZTE FC 31 12 13 6 52-57 -5 42
GY
V
D
GY
GY
I
8.
DVTK 31 11 12 8 48-56 -8 41
V
D
GY
D
V
I
9.
Kecskeméti TE 31 11 14 6 40-44 -4 39
V
V
GY
D
D
I
10.
Újpest FC 31 11 16 4 45-62 -17 37
V
V
V
V
GY
I
Teljes lista