Vágólapra másolva!
A feljutástól már nagyon messze került a László Csaba irányította Dundee United a skót másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. Lassan azonban hárafele is kell néznie a menedzsernek, mert a kedd esti bajnokin hazai pályán 3-2-re kapott ki a Queen of the South együttesétől.

A bajnokságot vezető St. Mirren gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tett szert, mert 63 pontjuk van, a második helyezett LIvingstonnak pedig 51. László Csabáék a harmadik helyen állnak 44 ponttal, ez a helyezés - csakúgy, mint a negyedik - osztályozót jelent. Csakhogy az ötödik Dunfermilne 42, a hatodik Queen of South pedig 41 pontos, tehát igen szoros a mezőny. A Dundee ugyan három meccsel kevesebbet játszott az ellenfeleinél, de a mostani fomát látva, közel sem biztos, hogy ezeket a találkozókat is megnyeri.

Tavaly december 29-én a László Csaba csapata még úgy játszotta le a St. Mirren elleni bajnoki rangadót, hogy a Dundee United a második helyen állt,

győzelme esetén pedig átvehette volna a vezetést a bajnokságban. A 18. forduló előtt a St. Mirren 38, a Dundee United pedig 36 pontos volt. December 29. óta a Dundee összesen 8 pontot szedett össze, s a következő eredményeket érte el:

Dundee United-Brechin City 4-1, Falkirk-Dundee United 6-1, Dunfermile-Dundee United 0-0, Dundee United-Greenock 0-3, Livingstone-Dundee United 2-1, Dundee United-Queen of South 2-3, Dundee United-Inverness 1-1.

A mérleg: 7 mérkőzés, 1 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 9-16-os gólkülönbség, 21 megszerezhető pontból 5.

Nem csodálkoznánk, ha a korábban nagy terveket szövögető Dundee United vezetősége lassan gondokodóba esne.