Kaká elmondta az igazat: ezért igazolt a Real Madridhoz

Kaká
Real Madrid new player Brazilian midfielder Kaka shows his Real Madrid new jersey number 8 during his official presentation on June 30, 2009 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. Real Madrid presented to thousands of supporters its new star, 27 years-old Brazilian Kaka, whose full name is Ricardo Izecson Dos Santos Leite, signed for 65 million euros from AC Milan. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A nem rég visszavonult brazil aranylabdás Kakával a Marca készített hosszabb interjút, amiben elmondta, miért hagyta ott 2009-ben a Milánt, és igazolt a Real Madridhoz.

Kaká 2007-ben Bajnokok Ligáját nyert az olasz csapattal, az év végén pedig őt választották meg a világ legjobb játékosának. Két évvel később azonban az eredménytelenségbe belefáradt Real-elnök, Florentino Pérez mozgósította minden tartalékát, és 250 millió eurót vert el a nyári átigazolási időszakban. Ebből 65 milliót Kakára.

Kaká 2009 nyarán igazolt a Real Madridhoz Forrás: AFP/Javier Soriano

„A Milannál akkoriban senkit sem akartak eladni – mesélte az interjúban Kaká. – Csak akkor, ha valaki nyilvánosan kérte, hogy engedjék el. Az első ilyen Sevcsenko volt, amikor a Chelsea-hez igazolt. Az én esetem más volt. 2009 januárjában a Manchester City megkeresett minket.

A szezon végén Florentino felhívta Gallianit (a Milan akkori ügyvezető-igazgatója – a szerk.), és kérte, hogy engedjenek el engem. Aztán felhívták édesapámat, ő pedig engem. Azonnal igent mondtam, hiszen gyerekkori álmom volt, hogy a Realban játsszak."

Kakát Madridban is imádták Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Kaká 2009 és 2013 között 85 meccset játszott Madridban, ezeken 23 gólt szerzett. 2011-ben spanyol kupát, 2012-ben bajnoki címet nyert.

Mint az interjúban elmondta, az anyagiaknak fontos szerepe volt a klubváltásban, de valójában nem ez határozta meg a döntését.

„Annyira a Realba akartam igazolni, hogy még a kisebb fizetést is vállaltam. Milánóban többet kerestem, és nyilvánvaló, hogy a Manchester Citynél is többet kerestem volna."