Vágólapra másolva!
2018. március 3-án meghalt a Fiorentina labdarúgó-csapatának kapitánya, a 31 éves Davide Astori. Az egykori olasz válogatott játékost a világ minden futballpályáján gyászolják, és a szurkolók is igyekeznek méltó módon emléket állítani neki. Egy héttel Astori halála és három nappal a temetése után a Violák hazai pályán legyőzték a Beneventót, de a találkozó nem az eredményről marad emlékezetes, sokkal inkább az elhunyt csapatkapitány dicsőítéséről. Azonban nem csak a firenzei ultrák tisztelegtek Astori előtt, hanem a magyar Fiorentina-szurkolók is, akik egy budapesti metrómegállót neveztek át miatta.

A Fiorentina Ungherese Facebook-oldalára felkerült fotón látható, hogy a budapesti M2-es metróvonalon elhelyezkedő Astoria megálló utolsó betűjét egy Fiorentina-matricával ragasztották le, így kiadva a múlt vasárnap elhunyt Davide Astori nevét.

Az M2-es metróvonalon is a Fiorentina csapatkapitányára emlékeztek Forrás: Fiorentina Ungherese/Facebook

Az olasz média rendkívül elismerően számolt be a gesztusról. A firenzei Lady Radio nem tudja pontosan, hogy Magyarországon tartózkodó olasz ultrák, vagy a Fiorentina magyar szurkolói állnak a cselekedet mögött.