Brazil tripla Moszkvában, döntetlen a világbajnokok rangadóján

Football. Friendly match. Russia vs. Brazil HORIZONTAL landscape
5461904 23.03.2018 From left: Philippe Coutinho (Brazil) and Alexander Samedov (Russia) during a friendly football match between the national teams of Russia and Brazil. Anton Denisov / Sputnik
Vágólapra másolva!
Brazília labdarúgó-válogatottja 3-0-ra győzött a nyári világbajnokságra házigazdaként készülő Oroszország vendégeként pénteken, barátságos mérkőzésen. A felkészülési meccsek rangadóján Németország döntetlent játszott Spanyolországgal, míg Argentína a hajrában verte Olaszországot. 

A moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezett találkozón a dél-amerikai együttes góljait az 53. és a 66. perc között sorrendben Miranda, Philippe Coutinho és Paulinho szerezte.

A játéknap talál legjobban várt mérkőzésén az előző két világbajnokság győztese, azaz Németország és Spanyolország találkozott Düsseldorfban. A spanyolok Rodrigo Moreno révén már a 6. percben vezettek, amit fél órával később egyenlített ki Thomas Müller egy nem kis találattal.

A spanyolok találata:

És Müller bombája:

Az angol válogatott a sérült Harry Kane nélkül is győzni tudott Amszterdamban, méghozzá Jesse Lingaard góljával. A Manchester United támadója kilencedik válogatott meccsén először volt eredményes.

Ha már Manchester: a City stadionjában, az Etihadban játszottak az Argentina–Olaszország mérkőzést, amelyen a Lionel Messit pihentető dél-amerikaiak az utolsó negyedórában lőtt két góllal nyertek. Előbb Banega talált be, majd Lanzini eresztett útjára egy rakétát.

Ezzel lett 2-0:

Az olasz szakvezetés terve, miszerint ne a svédek elleni vb-pótselejtezős vereség legyen Gialuigi Buffon utolsó válogatott meccse, nem egészen működött. Lehet, hogy kedden Anglia ellen is ők kezd a kapuban?

Portugália Zürichben a 92. percig vesztésre állt, miután a megállíthatatlan gólgép, Mohamed Szalah góljával Egyiptom megszerezte a vezetést. A fent említett percben azonban egy beadásra érkezett Cristiano Ronaldo és kiegyenlített. Sőt, ha már ott volt a meccsen, akkor három perccel később - bőkezűen bánt a játékvezető a ráadással - a győztes gólt is megszerezte egy újabb fejessel:

Franciaország Giroud és Lemar góljaival a 26. percben már 2-0-ra is vezetett a Stade de France-ban Kolumbia ellen, azonban a dél-amerikaiak Muriel és Falcao révén egyenlíteni tudtak. Mindkét gólt James Rodríguez készítette elő. Sőt, a 85. percben még egy büntetőhöz is jutottak, amit Quintero gólra váltott, így Kolumbia győztesen utazhat tovább Párizsból.

Falcao góljával lett 2-2:

A magyar válogatottal az ősszel induló Nemzet Ligájában egy csoportban szereplő Finnország hazai pályán csak 0-0-s döntetlenre volt jó Macedónia ellen. Másik csoportellenfelünk, Görögország sem lesz büszke a hazai pályán Svájctól elszenvedett 1-0-s vereségre. Jövő keddi ellenfelünk, a skót válogatott pedig Glasgow-ban kapott ki 1-0-ra a tavaly novemberi mérkőzéssel ellentétben ezúttal a legjobbjaival felálló Costa Ricától.

A júniusban a mieinkkel felkészülési mérkőzést játszó vb-résztvevő Ausztrália 4-1-re kapott ki Norvégia vendégeként. Az oslói találkozón a Los Angeles Galaxy csatára, Ola Kamara mesterhármast ért el. Ez volt Bert van Marwijk első mérkőzése az ausztrál válogatott szövetségi kapitányaként. A holland edző Angelos Postecoglout váltotta a kispadon, akinek irányításával a csapat kijutott a nyári, oroszországi világbajnokságra.

Eredmények:
Oroszország-Brazília 0-3 (0-0)
Norvégia-Ausztrália 4-1 (1-1)
Szenegál-Üzbegisztán 1-1 (0-1)
Mali-Japán 1-1 (1-0)
Uruguay-Csehország 2-0 (2-0)
Magyarország-Kazahsztán 2-3 (1-3)
Görögország-Svájc 0-1 (0-0)
Törökország-Írország 1-0 (0-0)
Tunézia-Irán, Rades 1-0 (0-0)
Ukrajna - Szaúd-Arábia 1-1 (1-1)
Szerbia-Marokkó 1-2 (1-2)
Argentína-Olaszország 2-0 (0-0)
Hollandia-Anglia 0-1 (0-0)
Lengyelország-Nigéria 0-1 (0-0)
Németország-Spanyolország 1-1 (1-1)
Portugália-Egyiptom 2-1 (0-1)
Skócia-Costa Rica 0-1 (0-1)
Franciaország-Kolumbia 2-3 (2-1)