Hosszabbításban nyert a Chelsea, véget ért a wigani tündérmese

Chelsea
Vágólapra másolva!
Az angol FA-kupa vasárnapi játéknapján a Southampton és a Chelsea csatlakozott az elődöntőbe már szombaton bejutó Tottenham-Manchester United duóhoz.

A Soton az előző körben a Manchester Cityt búcsúztató Wigan otthonába látogatott és Hojbjerg, valamint Cedric góljaival 2-0-ra nyert. Mark Hughes csapatának még az is belefért, hogy Gabbiadini a 73. percben 11-est hibázott.

A negyeddöntők legnagyobb rangadóját a Leicester vívta a Chelseavel. A londoniak agilisabban kezdtek, főleg Morata volt aktív, aki a félidő hajrájában Willian mesteri átadását gólra váltotta, így vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A folytatásban a Chelsea többízben eldönthette volna a párharcot, elől azonban rendre rossz megoldásokat választottak a támadók és pontatlanok voltak, amit a 76. minutumban Vardy bosszult meg és egalizált.

A szabályok értelmében a sorozat ezen szakaszában döntetlen esetén már nem újrajátszás, hanem 2x15 perces hosszabbítás következett, ahol Antonio Conte legénysége újra felpörgött és Pedro a 105. percben szerzett góljának köszönhetően kivívta a továbbjutást.

A találkozó után a szövetség az elődöntők párosításait is elkészítette, amelynek értelmében

a Chelsea a Southamptonnal, a Manchester United pedig a Tottenhammal csatázik majd a Wemblyben a döntőbe jutásért.