Vágólapra másolva!
Szombat délután az U19-es magyar labdarúgó-válogatott fordulatos mérkőzésen 4-3-re győzött Macedóniában az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második csoportjában.

Létfontosságú volt a győzelem, ugyanis a mieink három nappal korábban a címvédő angolok ellen 1-0-s vezetés után 4-1-es vereséget szenvedtek.

Ezúttal is magyar góllal indult a találkozó:

Lustyik Levente pazar szabadrúgása a kapufán csattant, azonban a kipattanóra érkező Mocsi Attila az üres kapuba belsőzött (0-1). A 12. percben egyenlítettek a házigazdák. Egy jobboldali beadást követően Bojan Kolevszki az öt és felesről a jobb alsó sarokba fejelt (1-1). A 36. percben ismét a mieink kerültek előnybe.

A Haladás középpályása, Kiss Tamás húzott el a balszélen, betört a tizenhatoson belülre, majd a második hullámban érkező Schön Szabolcs elé tálalt, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-2).

Azonban nem sikerült vezetéssel menni a szünetre, ugyanis az első félidő hosszabbításában Dimitar Mitrovszki tizenhatosról megeresztett lövése a blokkolni igyekvő Kiliti Róbert lábán megpattant, ez teljesen becsapta a másik irányba induló Bese Balázst, és a labda a jobb alsó sarokba csorgott (2-2).

Az U19-es labdarúgó-válogatott jelesre vizsgázott küzdeni tudásból Forrás: mlsz.hu

A második félidő elején a macedónok álltak közelebb a gólhoz. Az 58. percben Krebsz vágta fel Atanaszovot a tizenhatoson belül.

A sértett bal alsó sarokba tartó tizenegyesét azonban Bese parádésan szögletre tornázta.

A 64. percben újra megszerezték a vezetést a hazaiak: Bojan Kolevszki indult meg, majd 15 méterről, kissé jobbról óriási erővel kilőtte a jobb felső sarkot (3-2). Két perccel később ismét tizenegyest adott a játékvezető, de ezúttal a mieink javára, miután Mitrovszki kezezett a tizenhatoson belül. A labda mögé a csapatkapitány Lustyik Levente állt, és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt.

A 82. percben megszületett a magyar válogatott győztes gólja.

Schön Szabolcs egy szóló végén, a balján érkező Bévárdi Zsombor elé tálalt, a csereként beálló támadó pedig kapásból, 15 méterről a léc alá bombázott (3-4).

A magyar válogatott legyőzte az elitkör házigazdáját, három nap múlva pedig Lettország ellen zárja a tornát.

U19-es Európa-bajnoki selejtező
Elitkör, 2. csoport, 2. forduló

Macedónia-Magyarország 3-4 (2-2)
Szkopje, 14 óra. V: Kozik (ukrán)
Macedónia: Sztevkovszki – Todorszki, Rufati, Trajanovszki, Manevszki – Fazlagikj, Atanaszov (Sztojcsevszki, 78.) – Kolevszki (Ferukoszki, 82.), D. Mitrovszki (Csurlinov, 71.), Trapanovszki – Elmasz. Szövetségi edző: Vujadin Sztanojkovikj
Magyarország: Bese – Krebsz, Mocsi, Bolla G., Berdó (Kiliti, 30.) – Schäfer (Májer, 62.), Lustyik, Banó-Szabó – Kiss T. (Bévárdi, 76.), Kundrák, Schön. Szövetségi edző: Németh Antal
Gólszerzők: Kolevszki (12., 64.), D. Mitrovszki (45+2.), ill. Mocsi (4.), Schön (36.), Lustyik (67. – 11-esből), Bévárdi (82.)