Vágólapra másolva!
Az UEFA honlapján olvasható összesítés szerint az osztrák Red Bull Salzburg 17 éves magyar játékosát, Szoboszlai Dominiket is nevezte az Európa-liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszára.

A magyar U17-es válogatottat góljaival tavaly a korosztályos Európa-bajnokságra vezető Szoboszlai Dominik január közepén kapott profi szerződést a Salzburgtól, aminek köszönhetően a klubnak lehetősége nyílt az eddig az osztrák másodosztályú Lieferingben játszó focistát az Európa-ligában is bevesse.

Szoboszlai Zsolt: Itthon Dominik talán még most is az ifiben játszana

Szoboszlai Dominik profi szerződést kapott a Red Bull Salzburg csapatától, így a felkészülést a felnőtt csapattal kezdte meg és tavasszal már az osztrák első osztályban bizonyíthat. A játékos édesapja, Szoboszlai Zsolt, aki már a kezdetektől egyengeti fia pályafutását, büszkén mesélt az Origónak a megállapodásról és a jövőről.

Szoboszlain kívűl még ketten kerültek be a salzburgi El-keretbe: a magyar középpályással együtt a Lieferingben focizó zambiai Enock Mwepu, valamint a német élvonalbeli Bayer Leverkusentől érkezett brazil védő, André Ramalho.

A Salzburt az Európa-ligában a legjobb 16 közé kerülésért a spanyol Real Sociedaddal találkozik. Az első mérkőzést február 15-én San Sebastianban játsszák, míg a visszavágóra egy héttel később kerül sor Salzburgban.