Vágólapra másolva!
A Ferencváros 5-2-re verte a tavaszi idénynyitón a bajnoki címvédő Budapest Honvédot. Nem csak a hét gól miatt volt érdekes az összecsapás, megannyi helyzet, paprikás hangulat, kihagyott tizenegyes és hihetetlen fordulatok jellemezték a kilencven percet. A mérkőzést követően a győztes FTC két labdarúgóját, a büntetőt hárító Dibusz Dénest, a csapat védőjét, Otigba Kennethet, illetve kispesti oldalon a duplázó Eppel Mártont kérdezte az Origo.

A Ferencváros hátvédje, Otigba Kenneth elmondta, hogy már a szünetben felhívta a csapattársak figyelmét, hogy veszélyes a kétgólos előny, nagyon oda kell figyelni a folytatásban.

„Az a legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést.

Természetesen mi is éreztük, hogy több hiba is volt még a játékunkban, ezeket a jövőben nem engedhetjük meg magunknak. A két kapott gól sok hazai pályán, de örülök, hogy ennyit lőttünk és begyűjtöttük a három pontot. Az az első, hogy hátul biztos lábakon álljunk, a kontraszituációknál jobban oda kell figyelni az egész csapatnak.

A ferencvárosi játékosok gólöröme a szakadó hóban Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szünetben mondtam is a többieknek, hogy nagyon oda kell figyelni, mert a 3-1 nagyon veszélyes eredmény.

Ez történt ezúttal is. Szerencsére Dénes (Dibusz Dénes – a szerk.) megfogta a büntetőt, ez az extra is kellett a sikerhez. Igazából éreztem, hogy meglesz neki, mivel kiválóan érzi a tizenegyeseket, az edzéseken is remekül védi. Utána összekaptuk magunkat, kihasználtuk az adódó lehetőséget, Leo (Leandro – a szerk.) gólja pedig már csak hab volt a tortán. Összességében elégedettek lehetünk."

A Bp. Honvéd játékosa, Eppel Márton érhető módon nem volt túl boldog a lefújást követően. A támadó két gólt szerzett, de elmondása szerint addig nem fognak nyerni, ameddig ennyi gólt kapnak.

„Nem reális a játék képe alapján a végeredmény.

Sajnálom, hogy 3-2-nél így alakult a mérkőzés. Ott volt a tizenegyes, meg nekem is volt egy helyzetem, amelyből lett volna lehetőség az egyenlítésre. Ezeket be kellett volna rúgni, akkor teljesen más a történet. A büntetőhöz Davide (Davide Lanzafame – a szerk.) volt kijelölve. Kérdeztem tőle, hogy akarja-e rúgni, azt mondta igen. Onnantól pedig nem akartam feszegetni a dolgot.

A kétgólos Eppel Márton és az egykori válogatott Leandro küzdenek a labdáért Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sajnos a pontok azt mutatják, hogy a két csapat között most van különbség a Ferencváros javára, ráadásul amíg ilyen sok gólt kapunk, addig nehéz lesz meccseket nyerni, oda kel figyelni a pontrúgásokra is.

A Honvéd elleni mérkőzés egyik ferencvárosi hőse, Dibusz Dénes volt, aki hárította Davide Lanzafame tizenegyesét. Azt is elárulta a magyar válogatott kapus, hogy sakkozta ki az olasz támadó lövését.

„Bár az eredmény azt mutatja, nem volt sima a mérkőzés.

A futball törvényszerűsége megint megmutatta magát. Sajnos Roli (Varga Roland – a szerk.) 3-1-nél ordító ziccert hagyott ki. Ezt követően szinte biztos voltam benne, hogy még meleg pillanatokat élhetünk át. Sajnos így is lett, de szerencsére szép lett a vége.

Dibusz Dénesnek a legfontosabb pillanatban sikerült hozzátennie Forrás: MTI/Illyés Tibor

Lanzafame kétszer rúgott már nekem büntetőt, mindkét alkalommal balra vetődtem, és jobbra rúgta. Ráadásul jobbra lőtte az utolsó négy-öt büntetőjét.

Szerencsére eltaláltam, odaértem és védeni tudtam. Jó, közönségszórakoztató, fordulatos mérkőzés volt. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, soha rosszabb szezonkezdetet."

A Ferencváros tehát újabb három fontos pontot gyűjtött be a bajnoki címért folytatott harcban, míg a Honvédnak még van min dolgoznia, ha oda szeretne érni a bajnokság végén a dobogóra.