Az Atlético új stadionjában nyerheti idei első trófeáját a Barca

Wanda Metropolitano
General view of Wanda Metropolitano Stadium before the UEFA Champions League, Group C football match between Atletico Madrid and Chelsea on September 27, 2017 played at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain - Photo Rudy / Spain DPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid új otthonában, a Wanda Metropolitano stadionban rendezik a spanyol labdarúgó Király Kupa idei döntőjét.

A spanyol szövetség (RFEF) hétfői bejelentése szerint az FC Barcelona-Sevilla mérkőzést április 21-én tartják, ez lesz a tavaly szeptemberben átadott aréna első kupadöntője. Az Atlético 68 ezer fő befogadására képes otthonában rendezik jövőre a Bajnokok Ligája döntőt is.

Az Atlético Madrid 68 ezer fő befogadására képes otthonában idén spanyol kupa-döntőt, jövőre a Bajnokok Ligája finálét rendeznek, Forrás: DPPI/Rudy

Érdekesség, hogy az elmúlt két Király Kupa-döntőnek is a madridiak pályája adott otthont, igaz, még a Vicente Calderón Stadion: ott játszották a többi között 2016-ban a Barcelona-Sevilla találkozót, amelyen a katalánok hosszabbítás után győztek 2-0-ra.

A spanyol kupa előző három kiírását az összesen 29-szeres győztes Barcelona nyerte, s idén az első csapat lett, amely egymás után ötször jutott el a sorozat döntőjéig.