Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund támadója, Pierre-Emerick Aubameyang nem utazott el Berlinbe csapata péntek esti Hertha BSC elleni mérkőzésére. A gaboni támadó nagy valószínűséggel a Premier League-ben szereplő Arsenalban folytatja a pályafutását.

A 28 éves Aubameyang - aki az elmúlt idényben 31 góllal a Bundesliga legeredményesebbje volt – múlt vasárnap fegyelmi okokból kimaradt a Dortmund keretéből a Wolfsburg elleni 0-0 alkalmával. Hétfőn azonban már társaival gyakorolt, noha változatlanul fennálltak az eligazolásáról szóló híresztelések.

Azonban Michael Zorc, a BVB sportigazgatója a Hertha elleni péntek esti bajnoki előtt megerősítette, hogy gaboni támadó ezúttal sem került be a Dortmund utazó keretébe.

Pierre-Emerick Aubameyang távozni szeretne Dortmundból Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Mehlis

„Aubameyang Dortmundban készül. Az a benyomásunk, hogy más gondolatok járnak a fejében, és nem látjuk rajta a koncentrációt

– fogalmazott Zorc, aki Arséne Wengernek, az Arsenal menedzserének is üzent. - Tiszteletlenségnek tartjuk, ha valaki egy másik csapatban játszó játékossal foglalkozik. Nem állunk kapcsolatban az Arsenallal. Arsene Wengernek inkább a saját játékosainak teljesítményével kellene törődnie" – tette hozzá a BVB sportigazgatója.

Mindenesetre a Sky Italia úgy értesült, hogy az Arsenal 60 millió euróért szerződteti a gaboni támadót, akinek évente 10 millió euró lesz a fizetése Londonban.