Vágólapra másolva!
A goal.com értesülése szerint a Paris Saint-Germain elnöke, Nasser Al-Khelaifi áldását adta Neymar Real Madridba igazolására. Azonban a katari üzletember csak egy feltétellel hajlandó megválni a brazil csillagtól: a PSG-nek meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját.

A Real elnöke, Florentino Pérez nagy rajongója a 25 éves brazil klasszisnak. Már akkor próbálta Madridba csábítani, amikor Neymar még a Santos labdarúgója volt.

Egy 2008-as interjúban a brazil klasszis – a most már szintén Barcás Philippe Coutinhóval karöltve – arról beszélt, minden vágya, hogy egy nap a Real Madrid játékosa legyen.

Neymar tíz évvel ezelőtt bevallotta, hogy a Real Madrid álmai csapata Forrás: AFP/Bertrand Guay

A Bajnokok Ligája címvédő Real Madridnál komoly változások jöhetnek a nyári átigazolási időszakban. Könnyen lehet, hogy Cristiano Ronaldo visszatér Manchesterbe, de az sem elképzelhetetlen, hogy Párizsba teszi át a székhelyét. A walesi Gareth Bale sorozatos sérülési miatt szintén nem kívánatos személy lett, csakúgy, mint a BBC támadótrió harmadik tagja, Karim Benzema, aki az idei szezonban 22 mérkőzésen csak hatszor volt eredményes.

A sztárok mellett a vezetőedző Zinédine Zidane napjai is meg vannak számlálva.

A fővárosi csapat a negyedik helyen áll a bajnokságban, és 19 pont a hátránya az éllovas Barcelonával szemben. A Király Kupában a legjobb nyolc között búcsúzott a tizenötször kisebb költségvetésű Leganés ellenében. A francia tréner csak akkor maradhat a Real Madrid kispadján, ha csapatával zsinórban harmadszor is megnyeri a Bajnokok Ligáját.

Zinédine Zidane állása lesz a tét a PSG elleni BL-párharcban Forrás: DPPI/Oscar Barroso

- ismerte el a francia tréner, akinek a kritikusok többek között azt vetik a szemére, hogy felforgatott csapatot szerepeltetett a kupában, miközben a bajnokságban már nem sok babér teremhet a Real Madrid számára.

Mindenesetre pikáns lesz a februári Paris Saint-Germain-Real Madrid BL-párharc, hiszen Zidane-nak az állása lesz a tét, Neymarnak pedig az, hogy csatlakozzon álmai csapatához.