Vágólapra másolva!
Várhatóan napokon belül a világ második legdrágább játékosa lesz Philippe Coutinho. A Liverpoolból Barcelonába készülő klasszis 2008-ban majdnem a Real Madrid játékosa lett, úgyhogy a madridiak most foghatják a fejüket, amiért annak idején inkább Alipiót választották helyette. Hogy kit?

Ha nem is ébredünk minden reggel verejtékben úszva, hogy vajon Philippe Coutinho aláírta-e már Barcelonába, azt azért elmondhatjuk, hogy a brazil játékmester klubváltása a téli átigazolási szezon legforróbb témája. A Nike szerint már megköttetett az üzlet, és ilyen-olyan focioldalak naponta legalább kétszer jönnek ki "breaking news" feliratú képpel, amelyen Coutinho látható Barca-mezben.

Mint például itt:

Ez a legkevésbé vélhetően a Real Madrid döntéshozóinak tetszik, közülük is azoknak, akik 2008-ban feleltek az átigazolásokért. A Marca című madridi sportlapnak nyilatkozó Miguel Ángel Portugal, aki akkoriban a Real technikai igazgatója volt, ugyanis elmesélte, hogy nem lett az ő játékosuk Coutinho.

"Coutinho akkoriban már rendre ámulatba ejtette a Vasco de Gama drukkereit, és mi is gyakran emlegettük a nevét Madridban. Minden feljegyzés szerint fantasztikus és ígéretes tehetség volt, akit érdemes leszerződtetni, úgyhogy meg is született a döntés, hogy a Real Madridhoz hozzuk" – mesélte Portugal.

Minden a terv szerint haladt, a technikai igazgató úgy indult vissza Brazíliából, hogy már csak némi papírmunkára van szükség és övék az ifjú tehetség. Madridba érve azonban váratlan hír fogadta.

"Az elnökünk, Ramon Calderón közölte, hogy

Ugyanannyi pénzért tehát a Real Madrid megvett egy másik brazil srácot Coutinho helyett. Hihetetlen, de ez az igazság."

Alipio is jól bánt a labdával Forrás: Marca

Való igaz, mindkét fiatal brazilért 2,5 millió eurót kellett letenni, ami már akkor is aprópénz volt. Alipiónak annyi előnye volt Coutinhóval szemben, hogy honfitársa, Pepe ismerte őt a portugál bajnokságból.

"Alipio különleges tehetség. Mindent tudunk róla, és mondhatom, hogy nehéz lenne olyan játékost találni, aki kortársai közül tehetségesebb nála - Idézi az akkor már Madridban játszó Pepét a Daily Mail egy 2008-as cikke, ami arról szól, hogy a Chelsea nagy versenyfutásban van a Reallal az új Cristiano Ronaldónak tartott Alipióért.

Nem tudjuk, miért, de nem így lett. Alipio a Castillában, a Real Madrid fiókcsapatában ragadt, ahonnan három évvel később visszatért Portugáliába, de a Benficában sem került az első csapat közelébe. Lisszabonból a ciprusi Omonia Nicosiába, majd a görög Apollon Smyrni (Szmürna) volt a következő állomás, hogy aztán hazatérjen Brazíliába, ahol jelenleg a másodosztályú Vila Nova focistája.

Coutinho pedig ugyanabban az évben 2,5 millió euróért az olasz Internazionale játékosa lett, ahonnan 2013-ban még mindig aprópénznek számító 8,5 millió euróért igazolt Liverpoolba. A következő állomás pedig már Barcelona lehet, méghozzá 130 és 150 millió euró közötti összegért.