Kikapott a Barca és az Atlético a Király Kupában

Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi looks downwards during the Spanish 'Copa del Rey' (King's cup) quarter-final first leg football match between RCD Espanyol and FC Barcelona at the RCDE Stadium in Cornella de Llobregat on January 17, 2018. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésekkel folytatódtak a spanyol Király Kupa szerdai negyeddöntői. A címvédő Barcelona az Espanyol vendégeként kapott ki 1-0-ra, az Atlético Madrid pedig hiába vezetett, végül 2-1-re alul maradt a Sevillával szemben.

Pedig a Barca a 62. percben hatalmas lehetőséghez jutott, hiszen Sergi Robertót csak szabálytalanul tudták szerelni a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Messi állt, Diego Lopez azonban hatalmas bravúrral hárított.

Messi büntetőt hibázott, a Barca kikapott az Espanyol vendégeként a spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén Forrás: AFP/Josep Lago

A kihagyott tizenegyes pedig megbosszulta magát, a csereként beálló Óscar Melende a 88. percben megszerezte a győztes találatot.

Az Atlético Madrid hazai pályán fogadta a Sevillát, a Chelsea-től januárban visszatérő Diego Costa pedig ezúttal is gólt szerzett. Egy szerencsés, valamint egy szép gólnak köszönhetően azonban az andalúzok megfordították az eredményt, így kedvező helyzetből várhatják a jövő heti visszavágót.

Eredmények:
negyeddöntő, első mérkőzések:
Espanyol-FC Barcelona 1-0 (0-0)
Atlético Madrid-Sevilla 1-2 (0-0)
Valencia-Alavés 2-1 (0-0)