Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs korábbi válogatott labdarúgó csütörtökön a Videoton FC csapatához szerződött. A középpályás 12 és fél év után tér vissza Magyarországra.

A 34 éves Huszti az NB I-ben korábban a Ferencváros és a Sopron színeiben szerepelt, majd a francia Metz, a német Hannover és Eintracht Frankfurt, az orosz Zenit, illetve a kínai Csangcsun Jataj játékosa volt.

A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon – ezúton is köszönöm Peter Friar-nek a segítséget, akivel együtt dolgoztam az elmúlt hónapokban – ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza. Később aztán sok „apró" dolog megváltoztatta a véleményem.

Huszti Szabolcs hosszútávú szerződést kötött a Videotonnal Forrás: vidi.hu

Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Vladan Filipovicsot, Marko Nikolics külön felvázolta nekem a terveket, Juhász Rolival is sokat beszélgettem, Danko Lazovics is felhívott, Garancsi Istvánnal is leültünk és mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam" - mondta Huszti Szabolcs, aki Magyarországon egyszer, Oroszországban kétszer volt bajnokcsapat tagja.

„Arról, hogy Huszti Szabolcs milyen minőséget képvisel, teljesen felesleges beszélni, ezzel mindenki tisztában van.

Kovács Zoltán minőségi futballistákat hozott Székesfehérvárra Forrás: vidi.hu/Peka Roland

Szabolcsot hihetetlen profizmus és erős karakter jellemzi, a képességei mellett erre is szüksége lesz a csapatnak a pályán és az öltözőben is. Térdsérülése után rehabilitációja az utolsó szakaszba lépett, szakembereink segítségével a mai naptól azon dolgozik, hogy minél hamarabb Vidi-mezben láthassuk. Hosszú távú szerződést írtunk alá vele, hiszünk benne, hogy komoly sikereket érünk el vele együtt a következő években" - nyilatkozta a szerződés aláírása után Kovács Zoltán, sportigazgató.