Vágólapra másolva!
A német Kicker magazin év végén a Bundesliga legjobb kapusának választotta Gulácsi Pétert. A tizennégyszeres magyar válogatott futballista a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, nagy dolognak tartja, hogy az elitmezőnybe tartozhat, de nem merné kijelenteni magáról, hogy ő a legjobb. Elárulta azt is, legnagyobb álma, hogy a magyar válogatottal kijusson a 2020-as Eb-re. 

A német labdarúgó klubot már harmadik éve erősítő Gulácsi Péter az elismerés ellenére nem teljesen elégedetlen a 2017-es évével, mint mondja, bántja, hogy az őszi szezon hajrájában a saját teljesítménye nem volt köszönőviszonyban a csapat eredményességével.

- mondta a Nemzeti Sportnak.

Gulácsi Péter (jobbra) a lipcsei csapat egyik legbiztosabb pontja Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini

Gulácsi felemásan értékelte az elmúlt éve, klubszinten mindenképp sikeresnek tartja 2017-etet, de a válogatott életében már nem.

"Az elmúlt év sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem, illetve szerettük volna. Remélem, Georges Leekens irányításával ismét sikeresek leszünk.

Tekintve, hogy szeptember előtt nem játszunk tétmérkőzést, van időnk tisztességgel felkészülni.

Ha jól tudom, mielőtt elkezdődik a Nemzetek Ligája, négy felkészülési meccsen lépünk pályára, ez jó esélyt kínál arra, hogy a szövetségi kapitány megtalálja azokat a játékosokat, akikkel a válogatott kijuthat a kétezerhúszas Európa-bajnokságra – ez az egyik legnagyobb álmom" - árulta el a kapus.

Gulácsi Péter a szezon végén Dél-Afrikában pihent a feleségével, szvai szerint sikerült maximálisan kikapcsolódnia.

A teljes interjú a Nemzeti Sport Online-on olvasható.