Izgalmas FA-kupameccsen debütált a videóbíró Angliában

Horizontal
Crystal Palace's French midfielder Yohan Cabaye (R) talks to referee Andre Marriner after the English FA Cup third round football match between Brighton and Hove Albion and Crystal Palace at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on January 8, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol FA-kupában hétfő este egyetlen mérkőzést rendeztek, a Brighton & Hove Albion fogadta a Crytsal Palace-t. Az összecsapás azért is volt különleges, mert Angliában először használtak videóbírót, amelynek végül szerepe is volt.

A Brighton fordulatos meccsen ejtette ki a Crytal Palace-t az FA-kupa harmadik körében, miután 2-1-re győzött és ezzel bejutott a legjobb 32 csapat közé.

Az első félidő 25. percében a csapatkapitány Dale Stephens szerezte meg a vezetést, aki 2016 decembere után először volt eredményes.

A második játékrészre felpörgött a Palace, amely a sok sérült ellenére jól tartotta magát. A 69. percben meg is lett a sebességváltás eredménye, Sako egyenlített egy gyönyörű távoli lövéssel. Hátra volt még azonban a csattanó, a 87. percben ugyanis a 6 perccel korábban beálló, korábbi Palace-játékos Glenn Murray érkezett jól egy szabadrúgás után és megszerezte a győzelmet az Brightonnak.

Andre Marriner játékvezető, aki végig összeköttetésben volt a videóközponttal, a "fülére kapott" információ után megadta a gólt, ugyanis felmerült a leshelyzet és a kezezés kérdése is. A lassítások alapján azonban kiderült, egyikről sem lehetett szó, sőt, a mérkőzés után a Crystal Palace edzője, Roy Hodgson ennyit mondott:

FA-kupa, 3. forduló, végeredmény:
Brighton & Hove Albion – Crytal Palace 2-1 (1-0)
Gól: Stephens (25.), Murray (87.), illetve Sako (69.)

A Brighton a másodosztályú Middlesbrough-val játszik a következő körben.